Fostul primar Robu: Fritz este vinovat pentru că Timișoara a rămas fără căldură și apă caldă

Nicolae Robu, fost primar al Timișoarei, a avut cuvinte grele de spus la adresa lui Dominic Fritz, după ce orașul a rămas fără căldură și apă caldă. „Toată această nenorocire a fost creată de acest inconștient, de acest impostor, de acest aventurier care a crezut că a fi primar al Timișoarei e la fel cu a fi dirijor de cor Gospel”, spune Nicolae Robu.

Nicolae Robu nu a ratat ocazia de a-l critica pe primarul Dominic Fritz pentru faptul că Timișoara a rămas fără căldură și apă caldă, timp de o zi, după ce E.On a sistat furnizarea gazului către Colterm. Astfel, fostul edil spune, într-un mesaj postat pe Facebook, că „toată lumea știe că vinovatul pentru ajungerea Timișoarei fără căldură și apă caldă este primarul Fritz”. Cu toate acestea, Nicolae Robu a făcut un apel la Guvern să ajute Timișoara.

Fostul edil al Timișoarei a folosit cuvinte grele la adresa lui Dominic Fritz, despre care spune că este un impostor.

Toată această nenorocire a fost creată de acest inconștient, de acest impostor, de acest aventurier, nici nu știu cum să-i spun, care a crezut că a fi primar al Timișoarei e la fel cu a fi dirijor de cor Gospel! Și la fel de vinovate ca el sunt grupurile de interese care l-au susținut cu milioane și milioane –și îl susțin și acum!-, grupuri pe care instituțiile statului român au obligația să le devoaleze și să le tragă la răspundere, banii aceia fiind în cea mai mare parte negri”, a afirmat Nicolae Robu.

Fostul primar l-a acuzat pe Dominic Fritz de faptul că este vinovat că societatea Colterm a primit amenda usturătoare de 20 milioane euro pentru că nu au fost cumpărate certificatele verzi și că de aici a pornit toată situația dezastruoasă.

De la această amendă a pornit totul! Am atenționat de îndată ce ea s-a primit că va urma insolvența! Și am mai atenționat că intrarea în insolvență va face ca niciun furnizor –de gaz, de cărbune, de electricitate, de apă, de servicii de transport- să nu mai dea nimic fără banii jos! Altă greșeală cumplită a aceluiași domn Fritz este că a refuzat, de asemenea cu obstinație, să încheie contracte cu furnizorii de cărbune, când încă nu era vorba de insolvență. Dânsul făcea chiar paradă de bățoșenie că el nu mai arde cărbune, că va folosi numai gaz”, a precizat Nicolae Robu.
În ceea ce privește datoriile istorice ale Colterm, fostul edil spune că administrația Fritz nu avea obligația să le achite „peste noapte”. „Culpa lui nu e că nu le-a achitat, ci că le-a gestionat execrabil, cu totală incompetență. (…) Pentru ce mi-a făcut mie, l-am iertat! Pentru ce a făcut orașului meu, pe care eu îl iubesc de-adevăratelea, din tot sufletul, nu am dreptul să îl iert! El trebuie să plece!”, este de părere Robu.