Fostul prefect Ciobanu, obligat să demisioneze! „Onoarea trebuie să fie pe primul loc! Am considerat că este bine să mă retrag din viața publică!”

Descinderile DIICOT din ianuarie 2016, când a fost ridicat chiar din Prefectură, dintr-o ședință, pentru a fi condus la audieri, l-au determinat pe Nicolae Miu Ciobanu să demisioneze. Pentru prima dată de la momentul audierii sale, fostul reprezentant al Guvernului în Caraș-Severin a vorbit, într-un interviu pentru Express de Banat, despre anchetarea sa.

Prezent în Redacția Express de Banat, actualul director Aquacaraș nu s-a ferit să vorbească despre ancheta penală în urma căreia a ales să renunțe la calitatea de prefect. „Nu vreau să mă disculp și nici nu vreau să aduc argumente pentru că până în momewntul de față acele verificări nu sunt încheiate și nu aș putea să fac o declarație publică. Cât mă cunosc eu și știu activitatea pe care am desfășurat-o, tot timpul am fost un legalist și niciodată nu am încercat sau nu am acceptat să se încalce prevederile legislației. Așteptăm să se pronunțe și sigur că în raport de ce se va pronunța putem face o declarație publică la momentul respectiv. Nu am avut niciun fel de implicare. Nu am beneficiat, nu m-am implicat și nu am gestionat niciun fel de activitate la firma respectivă”, a explicat fostul prefect.

Cu toate că se consideră nevinovat, Nicolae Miu Ciobanu a plecat din Prefectură încă din seara zilei în care a dat declarații la DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală. „La momentul respectiv eram în funcția de prefect și seara, după ce au fost discuțiile, pentru că onoarea trebuie să fie pe primul loc, mi-am prezentat demisia, am renunțat la funcția de prefect, cu toate că nu cred că ar fi trebuit. Având în vedere imaginea creată în jurul meu la momentul respectiv am considerat că este bine să mă retrag din viața publică”, a mai spus Ciobanu pentru expressdebanat.ro.