Fostul dispensar din Bucoșnița, transformat în centru comunitar

Aflat într-o stare avansată de degradare, unitatea medicală va fi reabilitată cu bani europeni și transformată într-un centru comunitar integrat.

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se alocă fonduri pentru construirea, reabilitarea și dotarea a 200 de centre comunitare integrate în zonele în care accesul la servicii medicale este deficitar. Suma alocată pentru aceste investiții este de 40 de milioane de euro, iar la nivel național vor fi înființate 200 de astfel de centre. Unul dintre ele și în comuna Bucoșnița. Acesta va funcționa în fostul dispensar comunal din localitatea Bucoșnița, imediat după ce va fi reabilitat și modernizat. Prin proiect se urmărește nu doar îmbunătățirea serviciilor medicale, ci și corelarea acestora cu cele sociale. Valoarea investiției se ridică la 140.000 de euro.

1000x200 dacus 02

„Așteptăm să semnăm contractul de finanțare. Centrul comunitar integrat îl vom înființa în localitatea Bucoșnița. Inițial, am vrut să-l facem în satul Petroșnița, în incinta căminului cultural, dar acesta a fost predat Companiei Naționale de Investiții, care îl va reabilitată. Așa că ne-am reorientat, alegând, de această dată, fostul dispensar comunal din Bucoșnița, care se află într-o stare proastă și care nu mai este funcțional de vreo doi ani. Finanțarea obținută prin proiect, de 140.000 de euro, presupune reabilitarea dispensarului și dotarea acestuia cu mobilier și aparatură medicală, pentru care se vor mai aloca ceva bani din partea Ministerului Sănătății”, a declarat Vichente Suru (foto), primarul comunei Bucoșnița.

publicitate si promovare online banner maxagro