Cine îl vrea după gratii pe George Popescu?

Puşi în libertate imediat după ce Judecătoria Reşiţa le-a aplicat pedepse neprivative de libertate, George Popescu, Adrian Fule, Florin Belciug şi Silviu Mitruţ tremură în continuare.

Găsiţi vinovaţi pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, cei patru inculpaţi care au vrut să-i dea o lecţie unui ţepar de meserie au primit câte patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Parchetul şi partea vătămată, Marius Pătrana, au solicitat şi cer în continuare ca Popescu şi cei trei tineri care l-au ajutat să înfunde puşcăria.

,,Este adevărat că Parchetul şi partea vătămată au declarat recurs. Cu siguranţă, acesta vizează latura penală. Deocamdată nu pot să comentez nimic până nu văd motivarea instanţei de fond şi, bineînţeles, motivele de recurs ale Parchetului, ale părţii vătămate neavând pentru mine o semnificaţie anume”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

George Popescu şi ceilalţi trei s-au arătat foarte mulţumiţi cu sentinţa Judecătoriei Reşiţa, ştiind că pentru infracţiunile reţinute în sarcina lor ar fi putut petrece ani mulţi în spatele gratiilor. ,,Consider în continuare că sentinţa dată de Judecătoria Reşiţa este una legală şi temeinică, una care a avut în vedere întreg eşafodajul dosarului, piesele dosarului, modul de săvârşire a faptei, poziţia procesuală, cum şi persoanele inculpaţilor, care nu sunt cunoscuţi cu antecedente penale şi au în societate o poziţie bine clădită. În opinia mea, soluţia primei instanţe este una corectă”, a mai comentat Bolosin. Calea de atac va fi soluţionată de Curtea de Apel Timişoara.