Fosta șefă Resurse Umane din Primăria Timișoara și-a recunoscut vinovăția

sefa resurse umane primaria timisoara coruptie dna

Rodica Aurelian, fosta șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Timișoara și-a recunoscut vinovăția în fața acuzațiilor DNA.

Procurorii Anticorupție au acuzat-o pe Aurelian de instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul în folos necuvenit, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, fals material în înscrisuri oficiale, sustragere sau distrugere de înscrisuri, uz de fals, toate în formă continuată.

DNA a verificat modalitatea de organizare a unor concursuri de angajare, atât pentru posturi de conducere, cât și pentru posturi de execuție, în luna decembrie 2015 și în perioada 2018 – 2019.

„Inculpata Aurelian Rodica, în calitate de șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, ar fi înlocuit în dosarele de concurs a 20 persoane lucrările predate de acestea cu altele în care erau trecute răspunsurile corecte. În lucrările respective răspunsurile corecte ar fi fost trecute atât de inculpată cât și de alte trei subordonate (două dintre ele au încheiat cu procurorii anticorupție câte un acord de recunoaștere a vinovăției). Urmarea acestor demersuri ar fi fost faptul că persoanele respective ar fi promovat concursurile și ulterior, prin dispozițiile primarului municipiului Timișoara, care ar fi acționat fără vinovăție, ar fi fost numite în posturi de consilier, inspector de specialitate, director executiv”, aflăm de la DNA.

gif card de energie dacus 1000x100

În fața anchetatorilor, Rodica Aurelian a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia. Aceasta a fost condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de patru ani și interzicerea unor drepturi.

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/