Fosta primărie din Oravița, readusă la viață cu bani europeni

Demarate în luna mai a anului trecut, lucrările de restaurare a uneia dintre clădirile emblematice ale orașului de pe Valea Carașului, monument istoric de clasa B, avansează de la o zi la alta.

Grație unui proiect cu finanțare europeană, în valoare de 5.501.839,77 de lei, fosta clădire a Primăriei Oravița, aflată până nu demult într-o stare avansată de degradare, se transformă ușor, ușor în muzeul dorit de autorități. De la emiterea ordinului de începere a lucrărilor (mai 2020) și până în prezent, constructorul a reușit realizarea proiectului în proporție de 50%, urmând ca investiția să se finalizeze în primăvara anului viitor. „Reabilitarea clădirilor monument istoric și includerea acestora în patrimoniul cultural și turistic al zonei reprezintă unul din principalele obiective ale strategiei de dezvoltare durabilă și pe termen lung pe care ni le-am propus, iar transformarea fostei primării într-un muzeu de istorie și cultură este unul dintre ele. Cred că turismul este marea șansă a acestui oraș și de aceea am accesat, împreună cu angajații primăriei, fonduri europene pentru a pune în valoare patrimoniul istoric și cultural pe care îl avem”, a declarat primarul Oraviței, Dumitru Ursu.

Muzeul de Istorie a Culturii Văii Carașului va cuprinde 19 săli cu următoarele tematici: preistorie și istorie veche, istorie prefeudală și feudală, istorie secolele XVIII – XIX, multiculturalitate, etnii/etnografie, specificul cărășean în cultura română și europeană, cultură, artă și tradiție, priorități științifice bănățene.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/