Forța Dreptei are deja un nume pentru Primăria Timișoara, în 2024. Chira: „Vă promit că va fi o surpriză plăcută”

claudiu chira 2
untitled design set 970x90 px

Proaspăta organizație de Timiș a partidului Forța Dreptei a reușit deja să identifice un potențial candidat pentru Primăria Timișoara, în 2024. Președintele filialei spune că persoana respectivă este un antreprenor, „fin observator al vieții politice din Timișoara și România”. Urmează, totuși, să se facă și câteva sondaje care să releve procentul de care noul partid se bucură în județ. 

Deputatul Forța Dreptei de Timiș Claudiu Chira spune că în 2024 și-ar dori să candideze tot la alegerile parlamentare, „cu toate că unii colegi ar dori să mă împingă către consiliul județean sau Primăria Timișoara”.

„Din fericire pentru mine, am niște colegi deosebiți în partid și va mai veni o serie de oameni noi, vor fi câteva surprize pe scena politică din Timișoara. Am văzut că au fost aruncate pe piață câteva nume de potențiali candidați din partea PNL și cine ar putea să-l contracandideze pe primarul Dominic Fritz. Eu le zic să stea în stand-by să vadă cu ce candidat vom ieși și noi. Vă promit că va o surpriză plăcută.”, a declarat Claudiu Chira în cadrul emisiunii Drumul bun de la Tele Europa Nova.

Întrebat de moderator dacă acest candidat surpriză este fostul primar Nicolae Robu, Chira a infirmat: „Este un nume cunoscut, dar nu e din lumea politică. A avut mai demult ceva legături cu lumea politică, este antreprenor din Timișoara. E un fin observator al vieții politice din Timișoara și din România. Chiar mi-a părut bine că a luat decizia aceasta. Am avut o discuție cu președintele Orban. Nu e bătut în cuie, dar suntem în discuții avansate. E o persoană foarte ok. Vom face un sondaj.”

Scorul pe care Forța Dreptei și-l propune pentru județ

Claudiu Chira, care conduce sub formă de interimat Forța Dreptei Timiș, spune că și-a stabilit o țintă cuprinsă între 8 și 11% pentru județ. În toamnă, partidul va face și câteva sondaje să vadă cum stă la capitolul încredere.

„Au venit câțiva USR-iști la noi, niciun PSD-ist. Au venit foarte mulți liberali. În mare parte, oamenii care au mai făcut politică sunt cei din PNL, PNL Timișoara cei mai mulți. Și lucrul cel mai frumos este că peste jumătate din noii noștri membri sunt oameni care nu au mai făcut politică sau au făcut politică tangențial acum 10-20 de ani, au fost în organizații de tineret la PNȚCD, organizații de studenți, la PNL sau la alte partide în special de dreapta. Majoritatea lucrează în mediul privat, nu au contracte cu statul, cu administrația locală, județeană, nu depind de liderii vremelnici din aceste instituții. Sunt oameni independenți. Liberalii adevărați trebuie să fie oameni independenți, să nu fie constrânși de oricine, cu serviciu, cu serviciul soției, cu veniturile. Și PSD și PNL au fost două firme de HR foarte mari pentru administrația publică centrală și locală. (…) În toamnă vom face primele sondaje. (…) Mizăm în jurul cifrei de 10%. Între 8-11%. Electoratul liberal în principal vrem să îl atragem.”, a mai spus Claudiu Chira.

În privința unei potențiale comasări a alegerilor în anul electoral 2024, deputatul se declară împotrivă.

„Ambele partide mari (n.r, PNL și PSD) și-ar dori pentru că au mulți primari, are peste o mie de primari fiecare partid. (…) Interesul lor e clar să le comaseze pentru că primarul, când își scoate la vot oamenii, să scoată și pentru celelalte alegeri. Acesta este raționamentul. (…) Sper să meargă împreună la alegeri ca să vadă lumea ce înseamnă acești oameni care au rămas în PNL. În momentul de față, dacă votezi PNL, votezi PSD. E totuna. Oamenii trebuie să vadă, pentru că pe acest mesaj împotriva PSD, PNL a luat atâtea mandate de deputat, senatori, europarlamentari.”, a explicat parlamentarul de Timiș.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/