Fonduri PNRR pentru terapie intensivă nou-născuți. Spitaul Județean Timișoara aplică pentru finanțare

3 1
promovare online Timisoara Casa Auto

Ministerul Sănătății anunță că se pot accesa 80 de milioane de euro din PNRR pentru secții de terapie intensivă nou-născuți. Spitalul Județean Timișoara va aplica pentru ca în viitoarea maternitate să aibă o secție ATI pentru bebeluși modernă și complet dotată.

„Am demarat deja discuțiile pentru a întocmi listele pentru necesarul de echipamente. Vom accesa 100% aceste fonduri pentru secția de Neonatologie din noua maternitate. Mai mult, spitalul nostru este și pe lista de 8 centre de formare profesională a personalului medical pentru terapie intensivă nou-născuți”, a declarat dr. Andreea Rață, coordonator Unitate de Implementare și Coordonare Proiecte și Programe în cadrul Spitalului Județean Timișoara.

Potrivit Ministerului Sănătății, sumele acoperă mai multe feluri de proiecte.

promovare banner maxagro

„Sunt prevăzute 37.820.000 de euro pentru proiecte care vizează extinderea capacității infrastructurii spitalicești dedicată îngrijirii pacientului critic neonatal cu minim 124 de paturi adiționale (cazuri critice de Nivel III) – inclusiv infrastructura adiacentă si echipamente aferente, în timp ce, pentru dotarea cu echipamente medicale a secțiilor de terapie intensivă nou-născuți și îmbunătățirea programului de screening pot fi accesate 13.500.000 de euro. Fonduri în valoare de 21.600.000 de euro sunt puse la dispoziție celor interesați pentru proiecte care vizează construirea/amenajarea și dotarea a 8 centre regionale pentru formarea personalului medical. Tot în cadrul acestei componente, vor fi derulate achiziții centralizate de către Ministerul Sănătății în valoare de 7.200.000 de euro pentru achiziționarea a 12 unități mobile de terapie intensivă neonatală (Nivel III) care vor fi repartizate pe regiuni”, aflăm de la Ministerul Sănătății.

Data lansării apelului de proiecte este 30 septembrie 2022.

publicitate tmc 640