Fonduri de la Minister! Spitalul orășenesc din Făget primește o finanțare de 800.000 de euro

spital faget
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Spitalul orășenesc din Făget va primi 800.000 de euro. Vestea bună a fost adusă de către Unitatea de coordonare și implementare programe din cadrul Ministerului Sănătății, care confirmă că proiectul „Prevenția în sănătate și creșterea calității vieții pentru locuitorii din Făget”, depus la Minister de Primăria orașului Făget, a fost admis.

Proiectul făgețean a fost declarat admis după etapa de evaluare administrativă, în care au fost verificate criteriile formale de eligibilitate prevăzute în Ghidul Aplicantului.

„Încă un proiect este pe drumul cel bun! Dacă acum doi ani am reușit să aducem Spitalului Orășenesc Făget aparatură în valoare de 500.000 de euro, prin acest nou proiect vom aduce fonduri de încă 800.000 de euro spre Spitalul Făget. Felicit și totodată aduc mulțumiri echipei mixte formate din angajați ai Primăriei și spitalului, coordonată de domnul Silviu Dumitrescu.”, a comentat Marcel Avram, primar al orașului Făget, aflat la al patrulea mandat în fruntea urbei.

Finanțarea vine prin programul „Provocări privind sănătatea publică la nivel european” (Grant SEE 2014 – 2021).

În perioada următoare va începe cea de-a doua etapă de evaluare, respectiv evaluarea tehnico-financiară. Pentru această etapă, Ministerul Sănătății a demarat procesul de selecție a experților externi. Se dorește ca finalizarea celei de-a doua etape să se facă în cel mai scurt timp posibil, se mai arată în adresa ministerului de resort.