Focarul de la Lugoj! Aproape 50 de persoane infectate cu coronavirus la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică

Focarul COVID descoperit la Lugoj, pe strada Făgetului, la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică, este sub control, spun reprezentanții Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiș.

„Din 89 de beneficiari ai centrului, 40 au fost descoperiți pozitivi cu noul coronavirus la testul de săptămâna trecută, iar doi sunt deja pozitivi dintr-un test anterior. Deci, la acest moment, la centrul respectiv sunt 42 de beneficiari confirmați pozitiv, izolați și internați în cadrul centrului. La aceștia se adaugă și șase angajați ai centrului. Majoritatea sunt asimptomatici, din fericire nu am avut cazuri grave. Cei depistați pozitiv au fost consultați, inclusiv de o echipă de medici de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara și monitorizarea lor continuă. Administrativ, instituția noastră a demarat o anchetă pentru a vedea modul în care au fost respectate normele de prevenire a îmbolnăvirii”, a declarat Smaranda Marcu, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiș.

Dintre ultimele teste efectuate, câteva sunt neconcludente, iar unul este invalid. Acestea vor fi reluate, pentru a determina exact starea celor în cauză, mai precizează reprezentanta DGASPC.

La Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică de pe strada Făgetului, focarul a izbucnit în jurul datei de 20-21 august, când au fost găsiți pozitivi șase angajați (persoane de la îngrijire, dar și din sectorul administrativ) și zece beneficiari. În 24 august, au mai apărut cinci cazuri de beneficiari infectați cu noul coronavirus. În 27 august au fost trimise la izolare trei persoane, iar în 28 august, a fost depistat pozitiv încă un beneficiar. Având în vedere natura handicapului, persoanele în cauză sunt izolate în cadrul centrului și nu au fost internate la spital.

Testele RT-PCR nu s-au făcut la Spitalul Municipal din Lugoj, ci la un alt spital, cu care centrul are contract.