Focar de COVID-19 la un alt centru de recuperare neuropsihiatrică din județul Timiș!

După ce, spre finalul lunii august, au fost depistate cazuri de covoronavirus la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Lugoj, când au fost găsiți pozitivi șase angajați și zece beneficiari, Direcția de Sănătate Publică anunță că pe lista focarelor a fost inclus și cel din Periam, județul Timiș.

Nouă focare active se află sub supravegherea DSP Timiș, iar cel mai recent a fost depistat la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Periam unde au fost confirmate cu SARS-CoV-2 11 persoane. Este vorba despre beneficiari. Beneficiarii serviciilor oferite de către instituția din Periam sunt persoane adulte cu dizabilități care au sau nu aparținători legali, sunt dependenți de servicii sociale de bază și au domiciliul pe raza administrativ teritorială a județului Timiș.

CITEȘTE ȘI: Focarul de la Lugoj! Aproape 50 de persoane infectate cu coronavirus la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică

Pe lista focarelor se mai află Centrul din Lugoj, cu un total de 72 de cazuri confirmate, două firme din Timișoara cu câte 11 cazuri, o unitate economică din Buziaș (6 cazuri), o farmacie privată din Timișoara (10 cazuri), un centru rezidențial pentru persoane vârstnice din Timișoara (33 de cazuri), o unitate economică din Sânnicolau Mare (9 cazuri) și Școala Gimnazială Nr. 19 Avram Iancu din Timișoara.

În ultimele 24 de ore, în județul Timiș au fost înregistrate 57 de noi cazuri de COVID-19 și două decese. Rata de infectare, la mia de locuitori, este 0,43, în Timiș.