Focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din Buziaș! Alte nouă cazuri, depistate la Penitenciarul Timișoara

Cinci persoane de la un cămin de bătrâni din Buziaș au contactat SARS-CoV-2 și este cel mai recent focar, raportat de Direcția de Sănătate Publică Timiș. Numărul de îmbolnăviri a crescut și la Penitenciarul Timișoara, unde în total sunt 29 de cazuri.

Autoritățile transmit că noul focar a fost descoperit la „un centru rezidențial privat pentru persoane vârstnice”, fiind vorba despre căminul de bătrâni Casa Nouă. Cinci persoane au fost diagnosticate cu COVID-19. De asemenea, alte nouă persoane de la Penitenciarul din Timișoara au fost incluse în statistică, iar totalul îmbolnăvirilor a ajuns la 29.

 „În continuarea comunicărilor referitoare la situația epidemiologică înregistrată la Penitenciarul Timișoara, vă informăm că alte 9 persoane private de libertate au fost confirmate pozitiv la testele dispuse pentru depistarea COVID-19. Acestea sunt asimptomatice și vor beneficia de tratamentul specific la Penitenciarul-Spital București-Jilava. Procesul de testare deținuți/cadre continuă, măsurile de monitorizare medicală au fost intensificate și nu au indicat, până la acest moment, simptome specifice în rândul efectivelor. Misiunile locului de deținere se desfășoară fără disfuncționalități, iar starea de spirit a deținuților se menține optimă”, transmit reprezentanții ANP.

leader board 728 x 90 px

Pe lista celor 11 focare active se mai află: o firmă din Sânnicolau Mare (83 de cazuri), Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Timișoara (7 cazuri), Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” (15 cazuri), o firmă din Ghiroda (6 cazuri), o firmă din Timișoara (34 de cazuri), o firmă de construcții din Lugoj (42 de cazuri), o firmă din Dumbrăvița (21 de cazuri), un ONG din Timișoara – Salvați Copiii (5 cazuri) și Universitatea de Vest (5 cazuri).

CITEȘTE ȘI: O nouă zi cu peste 3.000 de îmbolnăviri, raportate la nivel național! Multe cazuri, înregistrate în Timiș și Caraș-Severin

În cursul zilei de ieri, au fost finalizate 57 de anchete epidemiologice, iar în curs de desfășurare sunt 53. În județul Timiș, au fost raportate alte 110 îmbolnăviri, cele mai multe, în Timișoara. Rata de infectare, la mia de locuitori este de 1.54, în județ.