FNGCIMM și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Caraș-Severin, parteneriat pentru susținerea și dezvoltarea mediului de afaceri!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Caraș-Severin, partener al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a organizat, în această săptămână, o întrunire susținută de directorul general FNGCIMM, Gheorghe Lăpădat, la sediul CCIA Caraș-Severin.

Scopul întâlnirii a fost dezbaterea unor subiecte legate de programele guvernamentale derulate de FNGCIMM și prezentarea ofertelor de garantare pentru facilitarea accesului la finanțare a IMM-urilor, din toate domeniile de activitate.

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituție financiară nebancară, cu capital integral de stat și un capital social de circa 1 miliard de lei. Aceasta a fost înființată în 2001, cu scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanțări, prin acordarea de garanții pentru instrumentele de finanțare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. Programele guvernamentale prin care aceștia își desfășoară activitatea sunt: Prima Casă, Investește în tine și Prima mașină.

Președintele CCIA Caraș-Severin, Petru Buzzi, mulțumește, recunoscător, directorului general FNGCIMM, Gheorghe Lăpădat, pentru alegerea sa de a ține conferința de presă la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Caraș-Severin, „o instituție care dorește să sprijine mediul de afaceri, agricultorii, în dezvoltarea unor proiecte de investiții, credite pentru achiziția de teren agricol sau finanțarea capitalului de lucru, precum și creării și susținerii de locuri de muncă!”, a declarat hotărât Petru Buzzi.

„În general, noi nu prea știm ce înseamnă fondul de garantare a creditelor pentru IMM-uri și pentru alte activități ce se derulează cu ajutorul fondului. De aceea este important să transmitem nu doar mediului de afaceri, dar și publicului din Caraș-Severin, cu ce se ocupă fondul, care sunt instrumentele principale pe care le utilizează pentru sprijinirea acreditării IMM-urilor, fermierilor, instituțiilor publice și a altor entități care apelează la credite bancare”, a mai menționat Buzzi.

Directorul general FNGCIMM, Gheorghe Lăpădat, a ținut să precizeze dorința sa de a începe promovarea fondului de garantare la nivel național, începând cu Reșița. Ceea ce s-a și întâmplat. Mândru că și-a început și format viața profesională în Reșița, acesta încearcă să susțină, cu tot dinadinsul, mediul antreprenorial în accesarea surselor de finanțare. „Ne-am dorit foarte mult să fie primul eveniment la Reșița pentru că, în primul rând, Caraș-Severin reprezintă un pol de atracție instituțională, de-a lungul anilor. Pe Programul Național de Dezvoltare Rurală, Caraș-Severin a deținut primul loc mult timp în portofoliul de garanții al instituției noastre”.

Programul „Prima Casă” a fost un alt subiect dezbătut, Gheorghe Lăpădat descriind profilul solicitantului din Caraș-Severin: peste 60% dintre aplicanți au achiziționat locuințe compuse din două camere. Aportul propriu al solicitantului este de minimum 5%, dar, conform celor spuse de FNGCIMM, cărășenii au venit cu un aport propriu de aproximativ 10,5%. Intervalul de vârstă este unul previzibil, 82% dintre beneficiari având 21-35 de ani.

Întâlnirea s-a încheiat cu o festivitate de premiere, în cadrul căreia s-au acordat trofee de excelență atât reprezentanților mediului antreprenorial, cât și celor din zona publică. Printre cei felicitați se numără Mihaela Sârbu, reprezentanta Asociației Grupului de Acțiune Locală Țara Gugulanilor, primarul comunei Berliște, Nicolae Orăvicean, primarul din Slatina Timiș, Gheorghe Roma și oameni de afaceri, precum Viorica Panduru, deținătoarea Eva Center Reșița.

Un trofeu a fost acordat, la finalul ceremoniei, și președintelui Petru Buzzi, gazda evenimentului.

Având capacitatea de garantare să onoreze toate solicitările de garantare indiferent de programul de finanțare, cel mai mare fond de garantare din România și unul dintre cele mai reprezentative fonduri de garantare din Uniunea Europeană invită toți potențialii beneficiari să privească cu încredere instrumentele fondului de garantare și să apele la aceștia fără nicio ezitare. „Bine, repede și sigur!”, astfel este descrisă societatea de către reprezentații instituțiilor publice, care sunt foarte mulțumite de serviciile și suportul de care au parte, inclusiv de aducerea la cunoștință a informațiilor actuale, pentru fluidizarea birocrației, care, de cele mai multe ori, nu face decât să dea multă bătaie de cap tuturor.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/