Flotanții au făcut diferența la alegerile locale, în unele comune cărășene

De departe aceste alegeri locale s-au definit prin numărul mare de flotanți, alegători pe liste suplimentare, mai ales în comunele care nu au ce să ofere ca și locuri de muncă sau alte activități care să-i facă pe oameni să se mute în aceste localități.

Una dintre aceste comune unde oamenii acuză că cel care a fost ales primar a câștigat pe nedrept este Păltiniș, la câțiva km de municipiul Caransebeș, unde au votat pe listele suplimentare 360 de oameni, ceea ce reprezintă un procent de 18 % din alegătorii de pe listele permanente. Ce pot face 360 de oameni în comuna Păltiniș? ce investiții are comuna pentru a le da oamenilor de lucru? Curios este că într-o secție de la căminul cultural din Ohăbița la cei 43 de votanți de pe listele permanente s-au adăugat 26 de votanți pe liste suplimentare, mai mult de jumătate. Cel care a câștigat Primăria Păltiniș este Ioan Popovici, fiul fostului primar Ioan Popovici PSD, care a avut, în ultimul mandat numeroase conflicte cu cetățenii și a avut parte și de un sfârșit tragic, pierzându-și viața chiar pe scaunul de primar. Ioan Popovici Pro România i-a învins pe Cornel Adrian Chinezu de la PER, pe Gheorghe Popovici PPUSL, unchiul câștigătorului, pe Liliana Dorcan PMP, Mihai Banda PSD și Petru-Romulus Lala PNL.


Comuna Păltiniș a avut mai mulți votanți pe listele suplimentare (18%) decât municipiul Caransebeș (5%), ceea ce ne face să ne întrebăm ce oferă comuna Păltiniș pentru ca oamenii să-și dorească să locuiască aici!?

Și în comuna Brebu numărul votanților de listele suplimentare este mare. La cei 649 de votanți de pe listele permanente au mai votat 222 de persoane pe listele suplimentare la care se adaugă 22 de votanți cu urna mobilă. Și la Brebu Nou, secția de la Căminul Cultural din Gărâna din cei 273 de votanți de pe listele permanente s-au prezentat la urne doar 87 de persoane, la care s-au adăugat 160 de votanți pe liste suplimentare, un număr aproape dublu de flotanți față de cei care chiar au ieșit la vot. Și în comuna Copăcele la cei 573 de votanți pe listele permanente s-au adăugat 117 pe listele suplimentare și 56 cu urna mobilă.