Florin Vasiloni, noul consul al României în Ungaria!

Deși încă nu a fost instituit oficial în funcție, fostul vicepreședinte al PSD Caraș-Severin, Florin Vasiloni, va reprezenta România în Ungaria. Relația dintre unguri și români, în special în țară, a fost dintotdeauna tensionată, totuşi, reprezentantul PSD va încerca, prin noua funcție, să îmbunătățească lucrurile.

Florin Vasiloni, preot de meserie, cel care în 2010 a ocupat postul de vicepreședinte PSD Caraș-Severin , iar apoi, anul trecut, pe cel de vicepreședinte PSD Diaspora, a fost numit astăzi, prin Hotărâre de Guvern în ședința de Guvern, Consul General al României în Ungaria – Gyula. Noua funcție îi va deschide orizonturile cărășeanului pentru o cu totul altă carieră, o carieră la care totuși se aștepta. „Într-un fel m-am așteptat la această numire. Pentru mine este o carieră cu totul nouă, dar sper că mă voi ridica la nivelul așteptărilor, să mă dovedesc a fi un bun reprezentant al României și al Guvernului României”, a precizat pentru Express de Banat Florin Vasiloni.

Viitorul consul al României are o misiune importantă în Ungaria, în special pentru situația tensionată ce dăinuie dintotdeauna cu locuitorii Ungariei. Întrebat de reporterii Express de Banat ce va face pentru diminuarea acestui conflict, Florin Vasiloni  a vorbit despre rolul pe care și-l asumă odată cu instituirea sa în noua funcție: „Vreau să fiu de real folos pentru cetățenii români din Ungaria, dar și pentru cei care tranzitează această țară. Voi lupta pentru normalizarea relației dintre români și unguri, în fapt, dintre România și Ungaria”, a explicat acesta.