Florii cu grade multe la volan

Poliţiştii cărăşeni s-au aflat ieri la datorie pe drumurile publice. Cei care au sărbătorit Floriile şi s-au urcat apoi la volan au fost aspru sancţionaţi de către oamenii legii.

Un tânăr în vârstă de 24 de ani a fost tras pe dreapta de poliţiştii din Băile Herculane pe strada Trandafirilor din staţiune. „La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o concentraţie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Municipal Orşova unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”,  a declarat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Câteva ore mai târziu, pe DN 57, un alt bărbat a fost prins băut la volan şi sancţionat conform legii. “Gheorghe M., de 34 de ani, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.În ambele cazuri se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, a mai spus Ancuţa Cărbunaru.

Ziua de Florii nu a fost lipsită nici de evenimente rutiere. Din cauza vitezei şi ajutat de carosabilul umed, un şofer în vârstă de 22 de ani a intrat pe contrasens şi s-a răsturnat cu maşina pe marginea drumului. Totul s-a petrecut aseară, pe DN 58, drumul care leagă Reşiţa de Anina. Din fericire, tânărul a scăpat doar cu câteva răni uşoare astfel că medicii n-au fost nevoiţi să-l ţină peste noapte în spital.