VIDEO/FOTO: Pitiş, comemorat la Gărâna

Poiana Lupului de la Gărâna a găzduit, la finele săptămânii trecute, a şaptea ediţie a Semenic Fest Folk, eveniment care a strâns, în cele două seri cu muzică bună, peste 5.000 de oameni.

Numele grele ale folkului românesc care au venit anul acesta la Gărîna au umplut pensiunile din zona Semenic şi au împânzit poieniţele de corturi. Nu a fost la fel de multă lume ca la festivalul de jazz, dar în faţa scenei din Poiana Lupului s-au strâns în fiecare seară aproximativ de 2.500 de oameni. Vineri seară, iubitorii de folk au fost încântaţi, printre alţii, de Mircea Vintilă şi Nicu Alifantis. Ioan Gyuri Pascu, Vasile Şeicaru şi Ducu Bertzi au fost protagoniştii celei de-a doua seri a Semenic Fest Folk. Cortina a căzut peste cea de-a şaptea ediţie a festivalului doar după ce invitaţii din acest an au cântat împreună cu publicul câteva piese în amintirea lui Florian Pitiş, de la moartea căruia s-au împlinit, duminică, cinci ani.

A fost, fără îndoială, încă o ediţie de succes, de care s-au bucurat atât iubitorii acestui gen de muzică, dar şi comercianţii, care au cerut anul acesta nu mai puţin de 5 lei pe o gogoaşă. A fost decent în schimb preţul unui abonament, 40 de lei pentru ambele seri de festival.