Floreta timișoreană are viitor! CSU Poli a câștigat Cupa României

Timișoara rămâne un pol important pentru scrima românească, îndeosebi, pentru floreta. CSU Poli a câștigat Cupa României în proba masculină pe echipe. Tradiția clubului s-a confirmat și la feminin, unde în proba pe echipe a venit un loc 2.

Finala la echipe a fost una foarte strânsă, terminată cu 45-44 pentru Poli, după ce Benjamin Bodo l-a învins pe Radu Dărăban. Echipa învingătoare a fost formată din Mihai Barbînță, Benjamin Bodo, Mihai Tănase și  Eugeniu Vadaniuc. Poli a avut în concurs și o a doua echipă, formată din eofil Moisuc, Valentin Niță și Iulian Teacă, iar cei trei au terminat pe locul 4. La feminin, Poli a luat locul 2, după Steaua, cu prima echipă formată din Ana Boldor, Anastasia Cereș și Teodora Sîrbu. A doua echipă, formată din Raluca Bleier, Ecaterina Gorobeț, Alexandra Lazin și Petra Magyar, a încheia tpe locul 3.

Poli a luat medalii și la individual. La masculin, locul 2 la Cupa României i-a revenit lui Mihai Tănase, sportiv cu dublă legitimare, și la Școala de Scrimă din Chișinău. Pe 3 a fost Benjamin bodo. Iulian Teacă a fost pe 5, iar pe 8, Eugen Vadaniuc, și el legitimat și în Republica Moldova. La feminin, Anastasia Cereș, legitimată la Poli și la Chișinău, a fost pe locul 4. Teodora Sîrbu a fost pe locul 5, iar pe 6, a fost altă sportivă de la Poli, Ana Boldor.

foto: frscrima.ro