Florentin Pera începe o nouă aventură! Pregătit să scrie istorie cu noul Dream Team de la Vâlcea!

Cărășeanul avea planificat să conducă astăzi, 4 iulie, primul antrenament la noua sa echipă, HCM Râmnicu Vâlcea, finalistă a Cupei României și calificată în viitorul sezon al Cupei EHF. Reunirea lotului a fost însă amânată în ultimul moment, pentru luni, 9 iulie, întrucât mai multe handbaliste susţin în această perioadă examene de licenţă.

Oficialii grupării din Zăvoi au ajuns la un acord cu Florentin Pera, un antrenor cu o bogată carte de vizită la nivelul primei ligi din România. Vâlcea vrea să redevină o forță a handbalului feminin românesc. În acest sens, se fac pași importanți, prin perfectarea unor transferuri de marcă. HCM Râmnicu Vâlcea și-a asigurat deja serviciile a patru jucătoare de echipă națională: eroina finalei Cupei EHF, portarul Yuliya Dumanska, centrul Andrea Pricopi, ambele de la SCM Craiova; extrema stângă Ana Maria Popa, de la CSM Roman; pivotul Marija Petrovic, de la Vardar Skopje.

Noul antrenor al echipei, Florentin Pera, vine de la Dunărea Brăila, echipă cu care a cucerit în acest sezon medaliile de bronz în Final Four-ul Cupei României. Cărășeanul este hotărât să facă un sezon bun cu noua sa echipă.

„Am venit la Vâlcea cu dorința clară de-a intra în lupta pentru medalii în noul sezon. De asemenea, ne propunem să avem un parcurs cât mai lung în Cupa EHF. Am încredere în lotul de jucătoare pe care îl am la dispoziție. Vreau să imprim jucătoarelor mentalitatea de învingătoare la fiecare joc indiferent de adversar. Îmi doresc să formez un grup unit care să dea dovadă de spirit de echipă, un grup competitiv astfel încât să putem realiza obiectivele de performanță propuse.

Râmnicu Vâlcea reprezintă orașul cu cele mai mari performanțe în handbalul feminin românesc, fapt ce ne onorează și în același timp ne responsabilizează să jucăm fiecare meci cu inima pentru acest club și minunații suporteri, pe care ni-i dorim alături în dorința noastră de a readuce handbalul vâlcean la un nivel ridicat de performanță”, a declarat Florentin Pera pentru expressdebanat.ro.

Noul tehnician se va putea baza și pe alte jucătoare importante care vor rămâne și sezonul viitor la gruparea vâlceană, ocupanta locului 4 la finalul sezonului 2017/2018 al Ligii Florilor. Și ne referim aici la Petra Blazek, Iryna Glibko, Alicia Fraga, Marta Herrero Lopez, Ines Khouildi şi Natalia Vasileuskaya, toate jucătoare de naţională, la care se adaugă și româncele Maria Gavrilă, Alexandra Badea şi Diana Ciucă, jucătoare aflate la rândul lor în vederile sau circuitul echipelor naţionale de senioare şi tineret.

Florentin Pera, 38 de ani, este deținător al licenței Master Coach. A fost antrenor secund al echipei naționale de handbal feminin a României, în perioada 2012-2015, cu participare la Campionatul European. În prima ligă le-a antrenat pe Mureșul Tg. Mureș, Cetate Deva, Universitatea Reșița (echipă pe care a promovat-o în Liga Națională), Neptun Constanța, HCM Roman (cu trei calificări în cupele europene), Universitatea Cluj și Dunărea Brăila (cu bronz în Cupa României). Este cel mai tânăr antrenor care a debutat în Liga Națională, în 2006, pe banca echipei Mureșul Tg. Mureș, la nici 27 de ani.

Florentin Pera a reușit două promovări în prima ligă, cu două echipe diferite din Reșița: în 2004 ca jucător al echipei masculine UCM Reșița, și în 2009 ca antrenor al echipei feminine CS Universitatea Reșița.