Fiul directorului Isac, amenințat cu moartea de dealerul său de droguri! „Te tranșez! Te las fără mâini și fără picioare!”

Mihai Radu Anca, zis Mâțu sau Babacu, a fost trimis din nou în arest preventiv pentru că, imediat ce s-a văzut pus în libertate într-un dosar în care e acuzat că a constituit și condus un grup infracțional organizat ce se ocupa cu traficul de droguri de risc și mare risc în Reșița și Timișoara, s-a apucat să-i amenințe pe ceilalți inculpați, care consumaseră droguri pe datorie! 

Ofițerii de la Combaterea Crimei Organizate din Caraș-Severin au destructurat, la finele lui mai 2019, încă o grupare infracțională care vindea cantități impresionante de droguri tinerilor din Reșița și Timișoara. Creierul grupării, Mihai Radu Anca, cunoscut drept Mâțu sau Babacu. Mâna lui dreaptă, Petru Sebastian Neamțu, inculpat la rândul său pentru constituire de grup infracțional, trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată și deținere de droguri pentru consum propriu. Inculpate, ca membre ale aceluiași grup, sunt și Gina Iasmina Ioan și Iana Negru. Dar și Răzvan Gabriel Gălan. Pentru trafic de droguri și deținere de astfel de substanțe pentru consum propriu răspund în fața legii, în același dosar, Ionuț Cristian Sanfira, zis Cioc, Ciprian Denis Mihai Pintea, zis Denis Drog, Mihai Popescu, zis Popey, și Alexandru Ștețco. Ioana Milaela Drăgoi, zisă Ionela Cățelara, e acuzată de efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv, în timp ce Mihai Isac, zis Mișu, fiul fostului director AJOFM Caraș-Severin, Caius Isac, e inculpat pentru deținere de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu.

Gruparea alimenta zilnic consumatorii de droguri cu amfetamină, „Speed” pentru cunoscători, comprimate Ecstasy, cannabis și chiar cocaină. Pentru prieteni sau diferite servicii ce-i erau făcute, Mâțu oferea droguri. Este și cazul lui Mihai Isac. Acesta îl găzduia deseori în apartamentul său din Timișoara pe dealerul de droguri, apartament în care era depozitată și „marfa”. Ca recompensă, Mâțu îi oferea lui Isac droguri pentru consum propriu, acesta consumând astfel de substanțe interzise de vreo nouă ani. Cu ocazia percheziției făcute în apartamentul lui Mihai Isac din Timișoara, ofițerii BCCO au descoperit 50 de grame de cannabis de slabă calitate, după cum precizează tânărul, fin cunoscător în ale drogurilor, 13 grame de „iarbă” de foarte bună calitate și un plic cu cocaină. Cele 13 grame fusese cumpărate de Isac, pe datorie. Descinderea BCCO a făcut ca Isac să nu mai plătească vreodată pentru drogurile achiziționate de la Mâțu. Acesta din urmă a stat 60 de zile în arest preventiv, apoi o lună în arest la domiciliu și alte 60 de zile sub control judiciar. Văzându-se trimis în judecată, de prin septembrie 2019, Mâțu l-a tot căutat pe Isac. Avea interzis acest lucru, dar totodată, Isac îi datora bani. În plus, îl putea înfunda prin declarațiile date în fața instanței. Cum Isac l-a ignorat, iar în joc sunt bani și libertatea sa, Mâțu a trecut la amenințări. „Nu mai mori, băi lache? Când se termină asta, te tranșez! Te las fără mâini și fără picioare!”, sunt doar câteva dintre mesajele primite de fiul directorului Isac, fiul vitreg al procuroarei Otilia Isac, fostă Micloșină.

Tribunalul Caraș-Severin a admis solicitarea DIICOT, astfel că Mâțu a fost băgat la „cușcă” pentru următoarele 30 de zile. Traficantul de droguri a contestat decizia, urmând să apară și în fața judecătorilor de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Timișoara.

 

CITEȘTE ȘI:

 NEWS ALERT. Percheziții la traficanții de droguri din Reșița și Timișoara! [UPDATE]