Firmele se pot baza pe ADR Vest! Campania EEN Can Help, dedicată afacerilor afectate din cauza COVID-19

ADR Vest sprijină firmele în timp de pandemie! Campania EEN Can Help se adresează celor care au nevoie de furnizori, soluții alternative de aprovizionare, acces la materii prime sau care vor să își schimbe modelul de afaceri.

EEN Can Help a fost demarat de ADR Vest, prin Consorțiul RO-BOOST SMEs, ca parte a rețelei Enterprise Europe. EEN este o inițiativă a Comisiei Europene și urmărește sprijinirea IMM-urilor în dezvoltarea potențialului inovativ, de afaceri și dezvoltarea inteligentă, durabilă. Companiile din regiunea de vest care au nevoie de suportul Enterprise Europe Network îl pot cere la adresa de e-mail: eencanhelp@adrvest.ro. Agenția pentru Dezvoltarea Regională își propune să ajute firmele care caută furnizori, soluții alternative de aprovizionare, care nu au acces la materii prime sau care încearcă să găsească tehnologii pentru reconversia producției. De asemenea, suportul este oferit și pentru cei care doresc să schimbe modelul de afaceri.

Echipa EEN a contactat deja firmele din regiune cu care ADR a avut colaborări pentru a vedea problemele cu care se confruntă și pentru a identifica necesitățile concrete. Principalele nevoi raportate sunt recalibrarea furnizorilor de materii prime, suplimentarea conexiunilor în materie de furnizori, găsirea unor soluții alternative de aprovizionare și acces la materii prime, atât pentru agrofood, cât și pentru alte sectoare. Totodată, nevoia de inovare, de tehnologie pentru reconversie și extinderea producției sau a serviciilor au fost câteva subiecte aduse în discuțiile cu firmele din vest.