Firmele mici și mijlocii din Timiș cresc împreună! Invitația e valabilă și pentru antreprenorii din Caraș-Severin!

Reprezentanții a peste 40 de firme timișene, dar și ai altor câteva din județul Bihor, au aflat ieri, în orașul de pe Bega, care sunt cele mai recente soluții IT pentru a reduce costurile cu angajații, pentru a gestiona mai ușor stocurile, a reduce timpii de execuție, livrare și plată, pentru eficientizarea afacerilor și maximizarea profitului.

Asociația Firmelor Timișene și SoftOne Romania au venit în sprijinul IMM-urilor cu soluții software pentru toate nevoile unor astfel de firme, soluții aplicabile în mai toate domeniile de activitate. Potrivit reprezentanților asociației, care are mai puțin de un an de viață și cuprinde de la o zi la alta tot mai multe firme mici și mijlocii din Timiș, dar nu numai, vor urma multe alte întâlniri similare care să dea posibilitatea antreprenorilor să se dezvolte mult mai sănătos și mai repede.

„Probabil vom sărbători împlinirea unui an odată cu inaugurarea noului sediu. Am pornit câteva firme de la o idee, o idee provenită de la Asociația Firmelor Bihorene, care a fost și modelul și inițiativa de a porni într-o astfel de aventură”, ne-a mărturisit Cornelia Micicoi, vicepreședinte AFTM.

De ce era nevoie de o astfel de asociație, de ce au simțit nevoie firmele mici și mijlocii să se adune și să inițieze anumite demersuri comune?! „Pentru că mediul de afaceri, mai ales firmele mici și mijlocii, am considerat noi că e nevoie să se coaguleze în jurul unei idei. Fiecare dintre noi și toți împreună ne-am lovit de-a lungul timpului de diverse probeleme. Am întâmpinat dificultăți și ne-am pus întrebări. Când ești mic și ești singur e destul de greu să răzbești și atunci ideea a fost să ne adunăm mai mulți pentru că mai mulți vom fi mai puternici și vom putea ca porțile la care batem să le și deschidem, vom putea să ne susținem unii pe alții și vom putea să ne dezvoltăm. Mediul de afaceri din România are nevoie de susținere și de dezvoltare. Firmele mici sunt cele mai importante până la urmă. Firmele mici sunt scheletul economiei unei țări, sigur sunt importante firmele mari, avem nevoie de investiții, de corporații, pentru că ele generează foarte mulți bani, dar doar capul fără trunchi nu va putea niciodată să reziste. Trebuie să încurajăm mediul de afaceri să se dezvolte și trebuie sprijinit și învățat. Prin acțiunile pe care le facem noi încercăm să sprijinim, să fim alături de oamenii de afaceri, de antreprenori, să învățăm împreună până la urmă și să reușim împreună să ne dezvoltăm”, a explicat Cornelia Micicoi.

Asociația Firmelor Timișene numără astăzi ceva mai puțin de 40 de firme, însă dinamica este foarte mare în ultima perioadă. Situația a fost asemănătoare și în Bihor, unde asociația are astăzi, la cinci ani de activitate, 300 de membri. „Am trecut de prima etapă în care am fost doar noi, câțiva cu ideea și cu entuziasmul. Acum firmele încep să capete încredere, oamenii încep să capete încredere în noi și vin alături de noi, asta înseamnă că facem ceva bine. Cele 35 de firme membre astăzi cred că suntem doar inima a ceea ce va fi asociația într-un an sau doi, nu mai mult. Există ceva real și concret la care ne raportăm și anume Asociația Firmelor Bihorene, care are în acest moment peste 300 de membri, ceea ce înseamnă peste 7000 de angajați, deci se poate. Există ceva la care ne raportăm și spre care tindem”, a mai afirmat vicepreședintele AFTM.

Așadar, orice firmă își dorește să se dezvolte, să contribuie la dezvoltare anteprenoriatului local, să lege colaborări sau să-și găsească parteneri e binevenită în Asociația Firmelor Timișene. Important de știut, se pot alătura chiar și firme din județele limitrofe. Procedura e foarte simplă. Se completează un formular de înscriere și se plătește o cotizație modică, de 300 de lei!

Stiri Timisoara si Resita publicitate online casa alex general 8 nov black friday 2024 1000x200

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/