Firmele din Timiș pot participa la misiuni economice în Grecia în domeniile zootehniei, construcțiilor, industriei alimentare și a comerțului de fructe și legume

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a anunțat un calendar cu patru misiuni economice în Grecia pentru firmele interesate. Este vorba concret despre cinci târguri: Zootechnia, Infacoma, Aquatherm, Detrop-Oenos și Freskon, evenimente dedicate zootehniei, construcțiilor, aparaturii cu apă din domeniul construcțiilor, industriei alimentare, vinului sau fructelor și legumelor proaspete, organizate în Atena și Salonic.

Prima astfel de misiune este dedicată Târgului Internațional de Păsări și Animale Zootechnia, organizat în perioada 31 ianuarie – 3 februarie la Centrul Internațional Helexpo Salonic și care reunește producători de mașini și echipamente pentru zootehnie și acvacultură, produse farmaceutice, materii prime pentru animale, animale (bovine, porcine, caprine, ovine, păsări de curte etc.), mașini de ambalare, accesorii și consumabile, agenții și servicii.

A doua misiune va fi la Atena, în perioada 8-10 februarie, când se vor desfășura în paralel două târguri. Infacoma, cel mai mare târg din domeniul construcțiilor, ajuns la ediția cu numărul 36, unde vor fi expuse materiale de construcții, izolații, profiluri pentru uși și ferestre, obiecte sanitare, lucrări preconstrucție și tehnologie. De asemenea, tot la Centrul Internațional MEC din capitala elenă se va desfășura Târgul Aquatherm, destinat zonelor de încălzire profesională, industrială și de uz casnic, aer condiționat și ventilație, managementul apei, alimentare cu apă și canalizare, gestionarea energiei și echipamente generale pentru facilități de spa, saune și piscine.

O altă misiune cu două târguri în paralel va fi în perioada 2-4 martie, la Centrul Internațional Helexpo din Salonic. Atunci va avea loc ediția cu numărul 28 a Târgului Detrop, care prezintă produse alimentare, băuturi, echipamente de procesare, echipamente de ambalare a produselor alimentare. De asemenea, concomitent, va avea loc ediția a VII-a Târgului de Vin Oenos.

Tot în aceeași locație din Salonic va avea loc și Târgul Freskon, în perioada 11-13 aprilie. Evenimenteul reunește producători și distribuitori de fructe și legume proaspete, alune, condimente, produse BIO, produse agricole prelucrate, mașini de ambalare, produse plastice, servicii.

Facilități mari pentru firmele timișene

Practic, vizitarea târgurilor face parte dintr-un program al guvernului grec, „Hosted buyer”, prin care companiile interesate de importul de produse din Grecia beneficiază de gratuitate pentru cazare (două nopți în hotel de 4 sau 5 stele) și transport cu avionul, pentru un reprezentant al firmei participante. Costul este de 238 de lei per misiune economică. Biroul Comercial al Ambasadei Greciei în România îşi rezervă dreptul de a selecta companiile românești interesate să participe la aceste manifestări expoziționale.

În cursul anului trecut, CCIA Timiș a organizat participarea în cadrul Programului „Hosted Buyer” a firmelor timișene din domeniul patiserie-cofetărie la misiunea economică de vizitare a Târgurilor Internaționale pentru Industrie Alimentară ARTOZYMA și DETROP BOUTIQUE, care au avut loc la Salonic, în perioada 24-26 februarie 2018.

Sursa foto: pixabay.com