Firmele din Timiș, invitate la prima ediție a Balului Mariei Theresa. Meniul va fi unul spectaculos!

1000x100 (5)

Firmele din Timiș sunt invitate de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș la prima ediție a Balului Mariei Theresa, organizat în comuna Orlat din județul Sibiu, la data de 18 mai. Evenimentul are o desfășurare complexă, cu un „start” cu un concert de jazz, un recital de vioară, urmate de o degustare de vinuri, o seară în ritmuri de vals și culminată cu un banchet ca la curțile împăraților de odinioară.

Balul va avea loc la Conacul Maria Theresa din Orlat. Ziua începe la ora 13, Caffe Concert Jazz în colaborare cu Sibiu Jazz Festival și Primăria Comunei Orlat, moment care va dura 30 de minute. Intrarea la concert este gratuită, dar necesită o rezervare prealabilă. De la ora 16, invitații vor fi cazați la conac, în camerele construite din bușteni. De la ora 18, în piațeta conacului, solistul Dan Bălășoiu va susține un recital de vioară.

După ce participanții își vor delecta urechile cu muzica fină, urmează de la 18.30 răsfățul papilelor gustative, cu o gustare fină care va aduce pe mese pastramă de vânat, cârnaț de căprior, mușchi de porc, jumări de porc de Bazna, telemea de oaie ținută pe cetină de brad, brânză de burduf de munte, brânză maturată, șorici, piftie, ceapă și legume de sezon, dar și cozonac și plăcinte.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Evenimentul impune un dress-code

Balul începe la ora 20, când intră în scenă cavalerul Romulus. Codul vestimentar al balului este unul referitor la perioada domniei Mariei Teresa, adică perioada de mijloc a secolului al XVIII-a, mai exact. La bal, participanții sunt invitați să intre în următoarele roluri: Crăiasa, Prințesa, Mirandolina, Vrăjitoarea, Cavalerul Mihnea, Călăul, Victima, Degustătorul, Bufonul Curții sau Scutierii. Pe lângă desemnarea celei mai bune cântărețe de trompetă, se va organiza și o tombolă, o tombolă cu proclamațiuni pentru oaspeți, pentru cel mai frumos costum, cel mai frumos accesoriu, cel mai bun arcaș, cea mai frumoasă atitudine sau rol.

Costumele sugerate de organizatori sunt de împărătese, împărați, prinți, prințese, conți, contese, duci, ducese, domnițe, cavaleri, grăniceri, vătafi de la curțile împărătești. La conac vor fi disponibile unele costume, pentru cei care nu vor găsi.

Meniul, ca cel al unui banchet pantagruelic

De la ora 21, începe ospățul. Vor fi servite proțap de miel rumenit, porcușor de lapte fript, pui rotisați, curcani umpluți, cocoșei și prepelițe aurii, rulade de vită și crapi umpluți cu legume, păstrăvi de la Gureni și somon de Dunăre, ciuperci umplute, legume sotate, cartofi copți, piure și mămăliguță, sosuri și salate, cozonaci, plăcinte, fructe și dulcețuri fine. De băut, oferta va fi una de vinuri propuse de somelierul Bogdan Moga, bere, apă minerală de izvor, răcoritoare din fructe, cafea, țuică de casă și lichior de vișine.

Se va dansa pe ritmuri de vals, romanțe și cadențe. Rezervările se pot face aici. Organizatorii recomandă rezervarea și plata până la data de 10 mai.

Sursă foto: booking.com

banner 970 x 250