Firme din comuna Buchin, amendate de Primăria Caransebeş?!

O problemă mai veche semnalată de către administrația locală din Caransebeș revine în atenția municipalității. Firmele de la ieșire din oraș spre București, care-și au sediul pe teritoriul comunei Buchin, se folosesc de utilitățile de pe teritoriul municipiului Caransebeș. Cu alte cuvinte, plătesc impozitul pe teren și imobile la Primăria Buchin, însă își varsă rahatul în rețeaua principală de canalizare a municipiului Caransebeș.

Astfel se face că la un control amănunțit la magistrala orașului, în urma sesizării locatarilor blocului social din Balta Sărată, precum că au probleme cu rețeaua de canalizare, angajații Primăriei Caransebeş au constatat că în căminul de lângă magistrală s-au găsit tot felul de deșeuri, printre care produse cu care lucrează angajații de la cele două firme din Buchin.

Potrivit inginerului Ion Gheorghe Ștefan, șeful SPIR (Serviciul de Întreținere și Reparații Străzi), lucrările de reparații pentru depistarea conductei colmatate și înlocuirea ei vor începe mâine.

„Știu de problemă de o săptămână, însă trebuie decopertată canalizarea și nu se putea lucra din cauza vremii. Trebuie decopertată toată canalizarea care vine de la firmele din zonă, pentru că am găsit ghemuri de sârmă, de liță, cu bandă izolatoare pe ea, un ghem întreg, ca o minge. Or, cum să interpretăm altfel decât că cineva își bate joc mai sus de Balta Sarată?! Firmele sunt legate de canalizarea orașului, este o magistrală care trece prin fața blocurilor de lângă parcarea principală de sub pasarelă, continuă spre rețeaua orașului și acolo este legat și blocul social. Acum bănuim, pentru că nu se desfundă la 2-3 metri de cămin, din care se vede că nu se scurge, că unde este blocată canalizarea, pentru că următorul cămin este gol. După ce spargem vom vedea exact”, ne-a precizat Ion Gherghe Ștefan.

Acesta a ținut să precizeze că deși este problema Aquacaraș Caransebeș, cei de la SPIR vor interveni cu utilajele pentru spart pentru că domeniul este public, iar blocul social este al Primăriei. Mai mult, dacă se va dovedi că rețeaua de canalizare a fost înfundată cu obiectele provenite de la firmele din zonă, toate deșeurile vor fi oprite ca probe și firmele vor fi amendate.