Firmă austriacă, lucrare românească? Se îngroapă alți bani europeni în Reșița?

whatsapp image 2022 10 12 at 20.36.26

Primăria Reșița i-a avertizat pe austriecii de la PORR că nu va accepta la plată lucrări care nu respectă standardele de calitate!

Tot mai mulți reșițeni își arată îngrijorarea față de calitatea lucrărilor efectuate de PORR în cadrul proiectului privind reintroducerea tramvaiului în municipiul de pe Bârzava, proiect pentru care municipalitatea cheltuie zeci de milioane de euro. E drept, bani proveniți din fonduri europene, dar asta contează mai puțin. Pe rețelele de socializare oamenii au început să posteze fotografii și imagini video întrebând dacă nu cumva în Reșița se îngroapă alți bani europeni. Așa cum s-a tot întâmplat. Și asta pentru că aceștia au surprins în imagini asfalt turnat pe alocuri direct pe pământul tasat, în alte zone un strat atât de subțire încât se vede prin el solul sau unde e deja crăpat și înfundat sub greutatea propriilor utilaje. Reșițenii au putut observa cu ușurință multe zone neconforme marcate cu spray colorat pentru a fi remediate. Mulți însă se întreabă cum va arăta lucrarea la final dacă azi se repară ce s-a lucrat ieri.

whatsapp image 2022 10 12 at 20.36.28 (1)

whatsapp image 2022 10 12 at 20.36.28

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Reprezentanții Primăriei Reșița au avertizat deja că nu plătesc niciun leu înainte să se convingă de calitatea lucrărilor: „Toate zonele cu defecte au fost identificate și marcate. Acestea o vor fi remediate în integralitate, în perioada imediat următoare. Primăria Reșița nu va accepta la plată lucrări care nu respectă standardele de calitate. Înainte să înceapă montarea șinei se vor face verificările necesare, cu echipamente speciale, pentru a măsura gradul de compactare și calitatea asfaltului.”

whatsapp image 2022 10 12 at 20.36.24 (1)

whatsapp image 2022 10 12 at 20.36.24

Deocamdată, nimic de la PORR. Nicio explicație. Și asta pentru că politicile firmei austriece nu permit declarații de presă decât CEO-ului. PORR Construct SRL, înființată în 2004 ca o filială locală a Grupului PORR internațional, cu sediul principal la Viena și sucursale în Austria, Germania, Elveția, Republica Cehă, Polonia și România, dar și în Norvegia și Qatar, a fost în general apreciată pentru lucrările făcute în țara noastră. Rămâne de văzut dacă temerile reșițenilor sunt îndreptățite sau nu după semnarea recepției.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/