Fir-ar mama lor a dracu de bugetari!

De la ei ni se trag nouă toate belelele. Din cauza lor nu avem autostrăzi și drumuri județene de Doamne ajută, dar nici productivitate, pentru că sunt puturoși, delăsători, mereu cu ochii pe ceas și la numărat zilele până la chenzină. Și lipsa locurilor de muncă într-o economie care ar trebui să duduie tot de ei e cauzată. Din cauza lor nu avem nici strategii economice și nici programe de guvernare, așa cum tot auzim în campaniile electorale. Ca să nu mai vorbim de faptul că sunt incapabili să atragă investitorii ăia de care se vorbește din patru în patru ani când se aleg primarii, președinții de consilii județene și parlamentarii. Sunt praf, ce mai!

Dar lasă că le-o coace Cîțu. Bă, ce-o să le mai facă ăsta! Or fi ei șmecheri, dar nici cu nea Florin n-o să le meargă că le-a și spus de la obraz la ce să se aștepte în 2021: fără vouchere de vacanță, cică au rămas câteva nefolosite de anul trecut și de ce ar trebui tipărite altele (!!!), fără sporuri acordate după ureche, salarii înghețate (nu tăiate, ca pe vremea lui Boc. Asta da mărinimie!), prime și compensații, ciuciu. Gata cu boieria promovată și promulgată de ciuma roșie. Acu’ am trecut la un nivel superior și vorbim de febra galbenă, mai emancipată, cu studii în State și nu la Institutul de Gaze și Petrol Ploiești, cu practică la gura sondei de la Videle-Teleorman. Că bine faci, domnule prim-ministru. Ai fi putut face asta și anul trecut în toamnă sau în iarnă, dar nu erai matale la butoanele de la Palatul Victoria, iar Șică mandolină s-a dovedit prea înțelegător că, deh, era campanie, și uite unde s-a ajuns! Nu mai ai loc de atâția bugetari, zău așa!

Dar nu doar Cîțu le-o trage bugetarilor, ci și Romeo Dunca. Și el are ce are cu funcționarii publici. Nu se uită la câte procese va avea cu ăia pe care îi trimite la plimbare și merge înainte cu reducerile, atenționând din start, precum Neti dimineața la rubrica Horoscop: „Populația trebuie să fie pregătită pentru zile grele. În special cei din privat, pentru că bugetarii, prin legile pe care şi le-au făcut, sunt mai greu de trimis acasă. Chiar dacă muncesc puțin sau ineficient.”

leader board 728 x 90 px

Ce dracu’ să-i faci, domnule președinte. Nu toată lumea a avut norocul să lucreze la patron, mai e nevoie și la stat de trântori care să mute hârtiile de colo până colo. Asta e de când lumea. Dar știi ce nu înțeleg eu? De ce guvernul matale, onorabilul dom’ Cîțu, îi bagă în aceeași oală bugetară și pe studenți? Ei cu ce sunt vinovați? Cică anul ăsta îi așază și pe ei la colț, pe coji de nucă, eliminând transportul gratuit pe tren și autobuz.

De ce? De aia, să se învețe din facultate cu privațiuni de tot felul, altfel vor lua năravul bugetarilor și vor sta mereu cu mâna întinsă la statul ăsta care se chinuie săracul să le fie lor bine în viață! Aha, acum înțeleg. E o lecție instructivă ce le va prinde bine!