Finanțele cărășene merg bine la colectare. Toamna aduce bani la buget

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Caraş-Severin a realizat în septembrie încasări aproape duble față de media regională. Conducerea Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Timişoara a ținut să le mulţumească public tuturor contribuabililor persoane fizice şi juridice din Regiunea 5 Vest.

Gradul de conformare la plată al societăților comerciale din Caraș-Severin a fost factorul principal care a determinat încasări frumoase pentru Fiscul din județ, în luna septembrie. Și contribuabilii din judeţele vecine Timiş, Arad și Hunedoara au avut o contribuţie bună la realizarea programului de încasări stabilit de ANAF, situație care a clasat regiunea pe poziția a doua la nivel național. Cât un eventual top al celor patru județe din vest, Caraș-Severinul se află în frunte datorită unor frumoase încasări de la contribuabilii conștiincioși.

În luna septembrie, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Caraş-Severin a înregistrat o creștere semnificativă la nivelul colectării creanțelor bugetare. Dintr-un program țintă de 57 de milioane 863 de mii de lei, s-a realizat o colectare de 117 milioane 098 de mii de lei, ceea ce s-a resfrânt și la nivelul încasărilor Direcției Regionale a Finanțelor Publice Timișoara, unde gradul de colectare, per total regiune, a fost de 114,64%”, a declarat pentru Express de Banat șeful AJFP Caraș-Severin.

Desigur, aceste încasări în procent mare se raportează și la numărul de contribuabili, atunci când se stabilesc meritele. Or, numărul firmelor și persoanelor fizice din Caraș-Severin este mult mai mic comparativ cu al celor din județele Arad sau Timiș. Lăudabilă este însă conformarea la plată, tendință care se dorește a fi păstrată.

Potrivit comunicatului remis de direcția regională, „programul de încasări aferent lunii septembrie 2014 a fost de 537,17 mii lei, iar totalul încasărilor la Bugetul General Consolidat a fost de 615,81 mii lei, ceea ce înseamnă că Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara a avut un grad de realizare a programului de încasări de 114,64%, repartizat astfel:

  • Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Timiş – 107,35%
  • Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Caraş-Severin – 202,83%
  • Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice. Arad – 97,21%
  • Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice. Hunedoara – 104,28%

Direcţia Regională Vamală a primit un program de încasări de 57,10 mii lei, a realizat 60,48 mii lei, aceste date însemnând un grad de realizare a programului de 105,92%”.