Finanțare de 20 de milioane de lei

explo 1000x200

Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș s-a îmbogățit săptămâna aceasta cu o nouă achiziție care va revoluționa sistemul de sănătate pus la dispoziția gugulanilor. Primul aparat performant achiziționat în cadrul proiectului de reabilitare a Ambulatoriului a fost primit cu brațele deschise de municipalitate.

Autoritățile locale din Caransebeș au anunțat încă din toamna anului trecut faptul că investițiile care vor fi demarate pentru achiziționarea unei aparaturi de ultimă generație vor ridica spitalul din municipiu la rangul celui din Viena. Premieră pentru gugulani, dar mai ales pentru țară a fost achiziția ajunsă în Caransebeș săptămâna aceasta. Este vorba despre mamograful digital, care a depășit așteptările personalului, dar și ale autorităților locale. Noua dotare a spitalului dispune de o stație grafică de procesare a imaginilor, prin care poate oferi rezultatele singur, fără a mai fi nevoie de asistența unui medic specialist.

„Mamograful digital ajuns la Caransebeș este mai modern decât ceea ce s-a comandat. Asta, pentru că tehnologia s-a mai ieftinit, iar cu banii alocați pentru această achiziție s-a putut cumpăra cel mai performant mamograf din țară, la ora actuală”, a explicat Călin Grozăvescu, medic specialist în cadrul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș.

mamograf caransebes

Noua achiziție a unității spitalicești din Caransebeș este absolut necesară pentru depistarea cancerului la sân, iar o astfel de dotare în județul Caraș-Severin va face posibilă depistarea și chiar tratarea problemelor de sănătate de acest fel, pe plan local.

Investițiile nu se opresc aici. Municipalitatea a rezervat o sumă totală de 20 de milioane de lei pentru transformarea spitalului din Caransebeș într-o unitate performantă, cu dotări de ultimă generație, care să se alinieze celor mai mari spitale europene.

Oficialii caransebeșeni anunță că următoarea achiziție care urmează să fie adusă în municipiu în zilele următoare este angiograful digital.

Astfel, se pare că planurile de pe agenda autorităților locale și a conducerii spitalului încep să prindă contur. Cu aparate noi, în premieră în România, Spitalul Municipal de Urgență de la Caransebeș va ajunge, se încred autoritățile competente, pe harta celor mai bune unități spitalicești din țară și din străinătate.

„Mottoul proiectului a fost «Pacienții, primii, consumatorii, primii». Toate echipamentele le-am văzut la Viena în 2011, în cadrul unui târg cu ultimele apariții pe piața medicală. Tocmai de aceea, am stabilit ca în 12 luni să existe și la Caransebeș un centru de imagistică precum se găsește în Viena”, a explicat la începutul investițiilor Anamaria Pipernea, consultantul proiectului de modernizare a  unității spitalicești din Caransebeș.

Foto sus: http://www.novinky.cz

banner 970 x 250