Finala a fost trofeul! CSM Lugoj încheie un parcurs extraordinar în cupele europene

csm lugoj argint

Miercuri, 22 martie 2023, Timișoara, Sala Olimpia (Constantin Jude) 2.000 spectatori. Finala CEV Challenge Cup: CSM Lugoj – Reale Mutua Fenera Chieri 0 – 3 (21 – 25, 21 – 25, 21 – 25).

O seară europeană de înaltă ținută sportivă, dar și de un fair play desăvârșit. La finalul partidei, galeria italiană „Fedelissimo Chieri” de peste 150 de „tifosi” a strigat „Lugoj! Lugoj!” alături de fanii lugojeni și timișoreni, care ocupaseră toate locurile disponibile plus cele suplimentare, cu o oră înaintea începerii meciului!

E adevărat, a fost o seară în care CSM Lugoj a visat frumos. Primul set l-a început cu 3-0, a avut apoi 7-3, 8-5 și toată lumea spera la un „iureș” ca în semifinala cu Stara Pazova, pe suportul sonor vulcanic al fanilor CSM. N-a fost să fie!

CSM Lugoj termină pe locul doi într-o competiție europeană de top! Medaliile de argint primite de fete și de stafful tehnic la final de meci consfințesc ascensiunea unei echipe care, metodic și cu modestie, a urcat constant în cele 13 sezoane consecutive pe prima scenă voleibalistică a României.

1000x100 casa brutarului

Confederația Europeană de Volei a fost reprezentată de Metod Ropret, membru în Board-ul CEV, Giorgios Stefanidis, supervizor din partea CEV plus Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei. La decernarea premiilor, lor li s-a adăugat și Dan H. Brudiu, președintele secției de volei a CSM Lugoj.

Meciul, care a durat 85 de minute, a fost arbitrat de turcul Ilhan Burhan, asistat de Aleksandra Balandzic din Serbia. Cele mai multe puncte au fost realizate de jucătoarele oaspete Helena Cazaute (Franța) 15p., Kaja Grobelna (Belgia) 12 p. și Camilla Weitzel (Germania) 9p. Cele mai multe blocaje le-a reușit bulgăroaica Veronika Bezandolska de la CSM Lugoj.