Final încins, dar Poli a făcut doar un egal cu Minaur Baia Mare!

SCM Poli a remizat acasă cu Minaur Baia Mare la scorul de 26-26, după un meci în care timișorenii au avut victoria în mână la ultima fază a jocului. Alb-violeții erau pe contraatac, dar când mai erau 8 secunde de joc, antrenorul Pero Milosevic a cerut time-out, iar la reluarea jocului, evident că adversarul nu a mai putut fi surprins.

Meciul a fost unul echilibrat, cu ambele echipe care ar fi putut să câștige la un moment dat. Și Poli și Minaur au condus, fără desprinderi decisive. După ce oaspeții au condus în debutul de meci, Poli a egalat la 3-3, prin Cîmpan. Bănățenii s-au instalat la conducerea jocului, iar până la pauză, Minaur nu a putut mai mult de 8-8. După 12-11 la pauză, în repriza secundă, după ce Poli a condus în primele zece minute, Baia Mare a revenit și s-a instalat la conducere. Ciobanu a avut intervenții pentru băimăreni în finalul jocului, după ce Babasafari și-a intrat în mână ceva mai repede între buturile gazdelor.

După ce în minutul 54 oaspeții au avut 21-24, Poli a reușit să egaleze peste patru minute. A fost un final de mare luptă, dar ultimul contraatac a fost oprit de time-out, iar la reluarea jocului, gazdele nu au putut marca. Cele mai multe goluri pentru Poli le-a dat Marjanovic, 8, urmat de Pribanic, cu 6, Fenici, cu 5, Șomlea, cu 3, Sadoveac și Cîmpan, fiecare cu 2 goluri. Csepreghi a fost cel mai bun marcator pentru Minaur, cu 9 reușite.

Ca de obicei, Pero Milosevic s-a plâns de arbitraj. „După primele două meciuri în care am luptat mult și nu am obținut nimic, ni s-a făcut puțin frică. Fără Dragas, în prima repriză am jucat bine, dar nu am aruncat bine când rămâneam doar cu portarul. Ne lipsește Roski (n.r. Cristian Tcaciuc). Babasafari a evoluat bine în repriza secundă și ne-a ajutat să egalăm. La ultimul atac, au ieșit ei înainte, ar fi trebuit să jucăm altceva, Marius cu Cristi și nu am avut șansa să aruncăm la poartă. Puteam să și pierdem, să și câștigăm. Eu cred că trebuiau să fie zece secunde, pentru că atunci am pus cartonașul de time-out pe masă. Dacă joci acasă, trebuie să fi respectat, dar ce poți să faci? Nimic. Am avut probleme în apărare, nu am putut să îl ținem pe pivotul lor cu talie. Am jucat cu o defensivă deschisă, iar ei au jucat mult cu pivotul și asta ne-a costat. În mod normal ne apărăm cu Dragas și Păiuș, acum am pregătit meciul cu Șomlea. În prima repriză puteam avea avantaj de două sau patru goluri, dar am greșit la unele aruncări. La time-out am vorbit un lucru care nu ne-a ieșit. Voiam să aruncăm de la linie. Baia Mare a jucat tare în apărare. Nu pot să mai permit ca Baia Mare să ne lovească mai mult în apărare decât am lovit la noi, deși noi jucam acasă”, a spus antrenorul muntenegrean.

Antonio Pribanic a invocat și ghinionul. „Știam că vom avea un meci greu. Toată lumea va vedea la final de sezon că Baia Mare e o echipă foarte bună. Au arătat în meciul de acasă cu Constanța că se bat la locurile fruntașe. Au adus un antrenor nou și jucători noi. Ne-a fost greu fără Dragas, Roski e și el accidentat. Dar toată lumea din teren a dat totul. Am luptat pentru public până la final. Am revenit de la minus trei goluri, am revenit și la final am avut aruncarea finală. Așa e în sport, ai ghinion. Felicitări celor de la Baia Mare! Colegii mei au arătat spirit de luptător astăzi”, a punctat pivotul lui Poli.

Stephane Plantin a recunoscut că Milosevic doar l-a ajutat cu time-outul. „Meci de mare luptă. Nu a fost ușor, e abia al doilea joc. Am avut și un avantaj de 3 goluri, dar egalul e un rezultat bun. Time-out-ul cerut de ei a fost bun pentru mine (râde), pentru că am putut vorbi cu jucătorii mei. E important să ceri time-out în astfel de momente. Am câștigat un punct, nu e ușor să câștigi aici. Suntem într-o luptă directă, dacă ne uităm la scenariul partidei, a fost dificil. Începuturile de campionat sunt grele, iar noi am scos 4 puncte cu echipe de cupe europene. Anul trecut am fost pe locul 9 și acum am început cu două echipe bune. Campionatul va fi lung, este doar începutul”, a precizat antrenorul lui Minaur.

Etapa viitoare, Poli va juca la Turda.