Filmul „Clara” al lui Sabin Dorohoi, premiu la Hollywood

sabin dorohoi clara hollywood

A treia participare la un festival internațional aduce al doilea premiu pentru regizorul reșițean. „Clara” e recunoscută în lume dar necunoscută acasă.

Premiera mondială a avut loc în noiembrie anul trecut la festivalul de la Cottbus, unde pelicula filmată în locații din Caraș-Severin a obținut premiul publicului. A urmat participarea la festivalul de la Kolcata, India, iar săptămâna trecută „Clara” s-a văzut pe marele ecran al Festivalului Filmului Sud-Est European din Los Angeles. Laureații au fost anunțați cu puțin timp în urmă, Sabin Dorohoi fiind pe listă. „Clara” a primit premiul „Bridging the Borders” oferit de Organizația „Cinema Without Borders.

premiu sabin dorohoi hollywood film claraCe scriu organizatorii festivalului despre filmul regizorului reșițean se poate vedea aici. „Mă bucur enorm că filmul nostru primește o nouă recunoaștere internațională. Este extraordinar că, după mai bine de un deceniu de muncă enormă, rezultatele încep să apară. Este cu atât mai interesant să văd pe marile ecrane din lume imagini filmate la Reșița, Bocșa sau Văliug. Filmul devine un ambasador cultural al locurilor mele natale, promovându-le internațional. E foarte plăcut când oameni din India sau America mă întreabă despre locurile unde am filmat iar eu răspund că, pentru mine, acestea înseamnă acasă”, a spus regizorul.
Citește și: Regizorul reșițean Sabin Dorohoi, la Hollywood cu „Clara”

sabin dorohoi clara 2
Deși Sabin Dorohoi a cucerit cetatea filmului cu „Clara”, se lasă așteptată pe marile ecrane din țară. Regizorul și-ar dori ca filmul să ruleze cât mai curând în cinematografele din România însă asta depinde de sponsori. Poate că recunoașterea de care pelicula a avut parte la Hollywood le va deschide generozitatea și o vor aduce pe „Clara” și în mijlocul românilor.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/