Filarmonica, din nou pe ritmuri controversate! „În organigrama prezentată aici, directorul artistic este o marionetă în mâna directorului general”

Filarmonica Banatul este din nou subiectul unor discuții fierbinți în Consiliul Local Timișoara. Mai precis, în noua organigramă, Departamentul Funcții Artistice este în subordinea strictă a directorului general, spre nemulțumirea inclusiv a sindicaliștilor din instituție.

În plen, aleșii locali erau mirați de ce sunt șase angajați la Departamentul Financiar-Contabil, dar mai ales, de ce Departamentul Funcții Artistice nu este subordonat și directorului artistic, principalul expert din instituție pe partea muzicală, ci directorului general Ioan Gârboni. După ce reprezentanta instituției a înșirat multe dintre posturi, până la urmă a luat cuvântul Călin Nanu, din partea sindicatului angajaților de la Filarmonică.

Nanu a dat exemplul omologilor din capitală. „În străinătate, directorul artistic este zeul. În organigrama prezentată aici, directorul artistic este o marionetă în mâna directorului general. La Filarmonica din București nu veți găsi foarte multă lume care să știe cine e directorul general. În schimb, de domnul Horia Andreescu a auzit toată lumea”, a precizat Nanu.

Relația dintre angajați și Ioan Gârboni a fost foarte tensionată în ultimul an, deci atitudinea este explicabilă. La Funcții Artistice, organigrama prevede 12 posturi.

Sursă foto: timisoreni.ro