Filarmonica Banatul Timișoara; înscrieri pentru Corul comunitar

afis filarmonica banatul timisoara face inscrieri pentru corul comunitar
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Timișorenii care vor să facă parte din Corul comunitar vor avea șansa să repete alături de șefii de partidă și dirijorul Corului „Ion Românu”. În septembrie, vor putea sta pe aceeași scenă cu artiștii lirici ai Filarmonicii Banatul. 

Înscrierile pentru Corul comunitar sunt deschise aici și se pot face până în 12 martie, la ora 14. Audițiile pentru preselecție vor avea loc în 13 martie, de la ora 18.30, la Sala Capitol. Repetițiile vor avea loc săptămânal, în fiecare miercuri, de la 18.30. Prima întâlnire este programată pentru 20 martie, la Sala Capitol.

Timișorenii înscriși în Corul comunitar vor repeta alături de: Iosif Todea, dirijorul Corului „Ion Românu”; Codruța Niculescu, șef partidă sopran; Lucia Manga Gligor, șef partidă alto, Carol Budai, șef partidă tenor și Lucian Onița, șef partidă bas.

„Apelul este valabil și pentru ansamblurile corale din oraș. Este suficient ca dirijorii acestora să înscrie corul, completând denumirea acestuia și numărul membrilor, fără a fi necesară înscrierea individuală a fiecărui membru în parte. Persoanele care au făcut parte din ediția precedentă a proiectului pot confirma participarea printr-un mesaj la adresa de e-mail cor@filarmonicabanatul.ro.”, au transmis reprezentanții Filarmonicii Banatul Timișoara.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Concertul vocal-simfonic susținut de Orchestra simfonică „Remus Georgescu” și Corul „Ion Românu” ale Filarmonicii Banatul Timișoara și Corul comunitar va avea loc în luna septembrie a acestui an. Va fi interpretată una dintre cele mai celebre și frumoase lucrări vocal-simfonice – Carmina Burana de C. Orff. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Gabriel Bebeșelea, cel căruia îi aparține acest concept.

Prima ediție a Corului comunitar a avut loc în 4 septembrie 2023, pe scena din Parcul Rozelor. Peste 300 de artiști lirici și instrumentiști au interpretat Simfonia a IX-a în re minor, op. 125 de Ludwig van Beethoven, sub conducerea dirijorală a maestrului Gabriel Bebeșelea.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/