Timișoara. Primăvara readuce tramvaiul pe Stan Vidrighin

lucrari pe stan vidrighin linie de tramvai

Modernizarea Căii Stan Vidrighin din Timișoara va fi gata în vară. Însă, de la finalul lunii martie, tramvaiul 6 își va relua circulația pe acest traseu.

Potrivit viceprimarului Timișoarei, Ruben Lațcău, lucrările la intersecția Stan Vodrighin – 1 Decembrie 1989 se apropie de final.

„Ultima intersecție în lucru pe Vidrighin: intersecția cu 1 Decembrie 1918 va fi gata la finalul lunii viitoare. Odată gata, cei care au fost nevoiți să schimbe ruta pentru a ajunge la muncă, la școală, precum și alți călători, vor merge din nou cu linia 6 tramvai. Vidrighin avea nevoie de o investiție majoră, nu de cârpeli, pentru că este un bulevard care preia traficul greu, în lipsa centurii și care este tranzitat, zilnic, în special de timișorenii care lucrează în Zona Industrială Buziaș”, a transmis Lațcău la finalul lunii februarie.

Modernizarea Căii Stan Vidrighin a presupus înlocuirea liniei duble de tramvai, reabilitarea carosabilului, care are 2 benzi pe sens, realizarea de trotuare și piste de biciclete, spații verzi și schimbarea rețelelor de utilități.

Viceprimarul spune că totul va fi gata la mijcolul anului acesta, deși termenul din contract este finalul lui 2024.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Totul va fi gata în această vară”, a mai spus viceprimarul Ruben Lațcău.

Valoarea investiției trece de 100 de milioane de lei. Însă autoritățile locale au reușit să atragă aproape 78 de milioane de lei, fonduri nerambursabile, din Programul Regional Vest.

 

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/