„Fiicele lui Dracula”, pentru prima dată pusă în scenă sub formă de music-hall, la Opera din Timișoara

Pe scena Operei Naționale Române din Timișoara se va marca astăzi o nouă premieră, deopotrivă pentru oraș, dar și pentru scena de teatru românească.  „Fiicele lui Dracula” este piesa care va marca primul music-hall cu subiect istoric românesc din dramaturgia noastră.

Totul este posibil datorită studenților de la Academia de Excelență, un proiect inițiat și susținut de Clubul Rotary Opera Timișoara. Practic, este vorba de prima academie de music-hall din România. Deocamdată, în țara noastră spectacolele de music-hall nu au popularitatea și frecvența celor din străinătate, unde genul se bucură de un mult mai mare succes. „Fiicele lui Dracula” este un spectacol ale cărui muzică și libret au fost create special pentru această ocazie. Autorul muzicii este Gabriel-Alexandru Muzicaș, iar libretul este scris de Violeta-Simona Zonte. Cei de la Academia de Excelență se concentrează pe conceptul de actor total, care poate și cânta și dansa.

Altfel, povestea piesei „Fiicele lui Dracula” nu este neapărat una pe gustul oricui. Pe lângă accentele cu o legătură forțată istoric între daci și Vlad Țepeș, din poveste nu lipsesc nici un viol în urma căruia Dracula are șase fete cu o țigancă. Fetele devin „voievodine” și încep să răzbune conspirația boierimii împotriva tatălui lor, seducând dușmanii lui Țepeș, pe care apoi îi ucid. Până când fata cea mare, Nadara, se îndrăgostește de contele Nopcea. Tânăra rămâne însărcinată cu contele, pe care trebuie să îl ucidă, iar apoi, remușcările o facă să-și schimbe destinul.

Spectacolul începe vineri, 25 noiembrie, la ora 19.00.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/