Fii mai bun, fii Moș Crăciun! Târg caritabil pentru un băiețel cu autism

Elevi de la toate școlile și li­cee­le din Lugoj, alături de câteva organizații non profit, s-au reunit în cadrul unui eveniment caritabil, organizat de Asociația Fusion of Arts Lugoj, în colaborare cu primăria orașului.

Târgul de Crăciun „Fii mai bun, fii Moș Crăciun” va fi deschis astăzi, vineri, 7 decembrie, de la ora 18, la Universitatea Europeană Dră­gan. În cadrul târgului, toate școlile și liceele din oraș, precum și ONG-urile partenere, vor avea câte un stand cu obiecte și decorațiuni specifice de săr­bă­tori, confecționate manual și care vor putea fi achiziționate de vizitatori. De asemenea, vor fi scoși la licitație brăduți de Crăciun, împodobiți de fiecare școală care dorește să participe, iar fondurile obținute vor merge către un băiețel de 4 ani, care suferă de autism.

„Noi ne dorim de fapt să îi facem pe copii să înțeleagă că pot să ajute și să contribuie la sănătatea unui alt copil, cu o faptă cât de mică. Noi întotdeauna ne-am im­pli­cat să sprijinim cazuri me­dicale, care chiar au nevoie. E o lecție de viață acest eve­ni­ment și mă bucur că s-au implicat chiar toate liceele și șco­lile din oraș. Sărbătorile re­prezintă, de fapt, un prilej să faci o faptă bună, aceasta este a­de­vărata lor semnificație”, explică Flavia Rosana Căpraru, coor­do­natoarea acțiunilor Asociației Fusion of Arts.

În cadrul târgului vor fi organizate și două ateliere, unul pentru confecționarea de­co­ra­țiu­nilor și altul pentru re­dac­tarea scrisorilor către Moș Crăciun.

upt 1000x100