La Caransebeș, ai transportul asigurat pentru întregul circuit. La Anina, te întâlnești cu trecutul. La Reșița, faci circuitul și participi la tombolă.
La Caransebeș, sunt deschise vizitatorilor muzeul din oraș, castrul de la Jupa și muzeul de la Constantin Daicoviciu dedicat marelui istoric, locație inclusă în premieră în evenimentul anual. Cele trei locații se deschid la orele 16:00, 17:00, respectiv 18:00. Pentru ca toți cei interesați să poată ajunge la toate cele trei locații, organizatorii asigură transportul gratuit. Punctul de atracție la muzeul din oraș va fi oglinda magică.
Si la Anina, muzeul din oraș va fi deschis până spre miezul nopții. Grupurile de elevi sunt așteptate cu exponate din trecutul zonei. Piesa de rezistență este replica lui Ion, omul preistoric care a trăit în zonă acum 40.000 de ani, ale cărui rămășițe au fost găsite în peștera cu oase.
La Reșița, circuitul cuprinde salonul de artă și industrie al Artrom Steel Tubes, sinagoga, Muzeul Cineastului Amator, Biblioteca Germană „Alexander Tietz”, muzeul de locomotive și Muzeul Banatului Montan. La punctele de pornire, vizitatorii vor putea ridica buletinele de vizitare pe care vor trebui să le ștampileze la toate locațiile din circuit. Acestea vor trebui lăsate la locația din capătul opus al punctului de pornire în circuit pentru a participa la tombola dotată cu premii constând în trei tricouri imprimate cu tehnica linogravură.
Aceasta reprezintă un procedeu de reproducere prin presare a unei schițe săpate cu dalta într-o foaie de linoleum. Elementul inedit vine din partea Muzeului Cineastului Amator. Acesta organizează un proiect de animație pe peliculă în cadrul căruia vizitatorii sunt invitați să deseneze cu marker pe peliculă transparentă urmând ca „filmul” astfel rezultat să facă obiectul unei proiecții în curtea Centrului UBB. Așadar, nu astăzi nu sta acasă pentru că „Noaptea Muzeelor” se ține astăzi.
Citește și: Noaptea Muzeelor, în pregătiri în Caraș-Severin
Citește și: Oglinda magică, la Caransebeș în Noaptea Muzeelor
Citește și: Tinerii reșițeni fac artă din deșeuri electronice