Ce a făcut Ionuț Popovici pentru Reșița și pentru reșițeni?

popovici ionut psd resita (2)
untitled design set 970x90 px

Candidatul PSD pentru Primăria Reșița și-a trecut în revistă realizările din mandatul de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin! Realizări, lucruri concrete, nu studii, nu hârtii, nu planuri!

Din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, pe care a ocupat-o în perioada 2016-2020, nu a avut prea multe atribuții care să aibă legătură directă cu orașul Reșița. Cu toate acestea, Ionuț Popovici poate menționa câteva proiecte esențiale în domeniul sănătății.

În mandatul Hurduzeu – Popovici – Nedelcea s-au obținut 9,36 de milioane de lei pentru extinderea și dotarea infrastructurii Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Reșița, proiect pe care îl puteți vedea astăzi finalizat.

Din păcate, alte trei proiecte, cu un total de peste 50 de milioane de lei, au fost aruncate la coșul de gunoi de președintele Romeo Dunca și de consilierii județeni PNL:

– 16,45 de milioane de lei pentru reabilitare energetică Staționarul 1;

– 22,38 de milioane de lei pentru reabilitare energetică Staționarul 2;

– 12,40 de milioane de lei pentru reabilitare energetică Staționarul 3.

În domeniul ASISTENȚĂ SOCIALĂ, este vorba despre:

– 4,1 milioane de lei pentru Centrul „Speranța” din Reșița – amenajări, reparații și modernizări;

– 78,3 milioane de lei pentru proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”;

– 1,14 milioane de lei pentru proiectul „Venus: Împreună pentru o viață în siguranță”.

Dacă ne referim la INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ, este clar că nu aveam atribuții să intervin pe drumurile din Reșița. Le menționez în schimb aici pentru că și reșițenii circulă astăzi pe multe dintre tronsoanele puse la punct de vechea administrație a Consiliului Județean Caraș-Severin. Peste 60 de milioane de euro au fost alocați infrastructurii rutiere.

Finanțare europeană:

– 25,82 de milioane de lei – DJ 581, de la intersecția cu DJ 586 A (Secășeni), până la intersecția cu DN 57 (Grădinari).

– 125,47 de milioane de lei – DJ 608 Plugova (DN6) – Globurau – Costiș – Borugi – Cornereva – Obița – Rusca (DN6)

Cu finanțare PNDL – valoare totală de aproximativ 100 de milioane de lei, contracte semnate. Lucrări în derulare sau finalizate:

– Modernizare DJ 585, Valeapai – Duleu – limită județ Timiș;

– Modernizare DJ 608B, Copăcele – Zorlencior;

– Modernizare DJ 608B, Zorlencior – Zorlențu Mare;

– Modernizare DJ 680A, Maciova – Ciuta – Obreja (DN 68);

– Reabilitare DJ 571 F (DN 57B) – Eftimie Murgu;

– Reabilitare DJ 571G, Gîrbovăț – Lăpușnicu Mare, 4 tronsoane;

– Reabilitare DJ 608B, Constantin Daicoviciu – Copăcele.

Prin Compania Națională de Investiții – valoare totală de 23,5 milioane lei, contracte semnate. Lucrări în derulare sau finalizate:

– DJ 572 Berzovia – Vermeș;

– DJ 587 Fîrliug – Duleu.

coperta facebook ionut mihai popovici

În domeniul SITUAȚIILOR DE URGENȚĂ, peste 13 milioane de euro au fost direcționați spre securitatea cărășenilor. Prin proiectele aplicate, județul Caraș-Severin și-a crescut capacitatea de intervenție în lupta împotriva dezastrelor naturale, dar și în salvarea de vieți omenești.

– 1,49 de milioane de euro – Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat, împreună cu ISU „Semenic”, orașul Vârșeț și ADI VEST;

– 10,3 milioane de euro – Achiziţionare de echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale;

– 1,7 de milioane de euro – „Sistem Integrat de Management pentru situații de urgență în zona transfrontalieră (județul Caraș-Severin, județul Timiș și districtul Banatul de Sud).

La capitolul TURISM, o investiție de 2,35 de milioane de euro a făcut posibil ca județul Caraș-Severin să se deschidă spre oportunități economice, turistice și sociale odată cu inaugurarea punctului de trecere a frontierei cu bacul de la Moldova Nouă.

Un alt proiect de anvergură, poate cel mai ambițios proiect gândit pentru județul Caraș-Severin în sectorul turismului, este dezvoltarea zonei turistice Semenic, în parteneriat cu primăriile din Reșița și Văliug. Valoarea sa depășește 40 de milioane de euro. Început în timpul mandatului precedent, s-a introdus proiectul/zonele turistice în masterplanul de turism al României. Imposibil de realizat fără demersurile și aportul vechii administrații Hurduzeu – Popovici –Nedelcea.

„Cam asta am făcut din postura de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, funcție pe care am deținut-o în perioada 2016 – 2020. Reamintesc că în anul 2016 stăteam în sediul instituției privind neputincioși cum conturile erau blocate și nu existau bani nici măcar pentru funcționare. 9, 10 luni de zile s-au pierdut inutil. De ce? Pentru că așa «a avut grijă de noi» vechea administrație PNL să ne lase o zestre de toată frumusețea, aproximativ 5 milioane de euro datorii. Nu am stat nici pe Facebook, și nici prin presă să ne smiorcăim, ci am căutat soluții! Romeo Dunca a preluat o instituție fără datorii. Așadar, eu zic că n-am pierdut timpul patru ani și cred că răspunsul meu este destul de lămuritor.”, a declarat Ionuț Popovici.

silviu h

(PE)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/