Festivalul Super caută tineri voluntari din România și Republica Moldova pentru promovarea artei în comunitățile lor

Cel mai mare festival din România, care promovează creațiile artistice realizate de adolescenți, este în căutarea tinerilor voluntari din România și Republica Moldova care să aducă un strop de artă în orașele mari din țară, chiar și în vreme de pandemie. 

Cele două sarcini principale ale ambasadorilor sunt promovarea festivalului și organizarea unor proiecte artistice în localitatea lor, în mediul online, care să aducă oamenii și artiștii împreună. Acțiunile artistice pot fi poeme colective, formarea unei povești din mai multe texte, filme făcute cu telefonul mobil pe o anumită temă, revistă, miniexpoziție online cu ilustrații, un video-performance ai artiștilor locali și orice altă idee creativă propusă de tinerii adolescenți. Ambasadorii Super trebuie să aibă între 14 și 19 ani, să fie din afara Bucureștiului și să fie dispuși să se implice: să acorde timp constant festivalului.

Dată-limită pentru înscrierea fizică și a ideilor este 11 decembrie 2020, prin completarea următorului formular. După selecția candidaților, vor avea loc interviuri cu reprezentanți ai festivalului.

Proiectele ambasadorilor vor fi apoi promovate pe rețelele sociale ale festivalului, iar voluntarii vor fi invitați la ediția a 9-a, în vară, la București, unde vor putea cunoaște comunitatea de voluntari, regizori și interni Super, și vor putea participa gratuit la evenimentele festivalului.

,,Să fiu ambasador pentru festivalul de filme făcute de adolescenți Super este cel mai bun lucru care s-a întâmplat în 2020! Am putut să aduc o mică parte din atmosfera festivalului în orașul meu și am simțit cum toată munca de promovare și organizare a contat pentru tinerii din Botoșani, fiind încurajați să își cultive latura artistică și să se descopere cu adevărat.”, spune Dumitrița Horodincă, ambasador din Botoşani.

Înainte de pandemie, ambasadorii Super au creat zeci de evenimente în 18 orașe din România și Republica Moldova. Festivalul s-a concretizat în 2013, din dorința unor regizori adolescenți de a avea un loc unde să își arate filmele și unde să se exprime. În septembrie a avut loc ediția a 8-a a festivalului, care a presupus șapte zile de proiecții de film în aer liber, concert, un spectacol de teatru, lectură de poezie, o expoziție de artă, un atelier de film și unul de poezie, un concurs de proiecte „Super Pitch” și sesiuni de Q&A.

Îi puteți urmări pe cei de la Festivalul Super online, pe Facebook, Instagram și web.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/