Festivalul „George Enescu”, în premieră în Timișoara

Festivalul George Enescu la Timisoara
po 1000x100px (3)

În premieră, Festivalul Internațional „George Enescu” are loc și în Timișoara, în anul Capitalei Europene a Culturii.

De duminică, 3 septembrie, melomanii au parte de s pectactacole de excepție la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul. Pierre Bleuse și ansamblul „Intercontemporain” urcă pe scenă.

„Festivalul <<George Enescu>> este la cea de-a 26-a ediție. Este cel mai mare festival din România, Europa și este un ambasador cultural al României pe tot mapamondul”, a declarat Dana Țurcan, președintele Asociației Scena Muzicală.

Proiectul face parte din programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023 și este finanțat prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul Ministerului Culturii.

„Festivalul <<George Enescu>>, prin spectacole, are și această dimensiune regională, pentru că unul din evenimente se va ține la Teatrul <<Traian Grozăvescu>> din Lugoj. Salut prezența ambasadorului cultural al județului Timiș, Cristian Măcelaru, și îmi doresc ca acest proiect să continue și peste 2 ani”, a spus Alin Nica, președintele Consilului Județean Timiș.

Dirijorul timișorean Cristian Măcelaru este și directorul festivalului.

1000x200 dacus 02

„Ne bucurăm de o calitate extraordinară a artiștilor internaționali care vin  din toală Lumea. Anul acesta avem peste 3.500 de artiști care vin în România să concerteze, nu numai la București ci și în alte orașe, cum este și Timișoara. Acești artiști aduc cu ei un standard de excelență”, a explica Măcelaru.

Concertele au loc până în 20 septembrie. Prețul biletelor pornește de la 80 de lei.

 

 

 

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px