Festivalul Etniilor readuce atmosfera Banatului de altădată, la Muzeul Satului din Timișoara

La Muzeul Satului Bănățean din Timișoara se pregătește cea de-a XX-a ediție a Festivalului Etniilor. Zece formații de cântece și dansuri vor readuce atmosfera Banatului de altădată.

Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș și are loc duminică, 6 iunie, începând cu ora 17.00, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, aflat la Pădurea Verde. Potrivit organizatorilor, la Festivalul Etniilor vor participa zece formații de cântece și dansuri, reprezentând sârbi, germani, maghiari, bulgari, slovaci, rromi, evrei, ucraineni și aromâni.

Vor participa următoarele ansambluri folclorice: Edelweiss din Deta (germani), ansamblul Necea al Asociației Cârlibana din Dudeștii Noi și Vasile Topa, solist al grupului Vocea Pindului, din partea aromânilor, Bokréta din Timișoara (maghiari), Sveti George din Stanciova (sârbi), Huțulii din Banat din Remetea, Zoloți Druzi din Știuca (ucraineni), Palućenka din Dudeștii Vechi (bulgari), Ansamblul copiilor rromi din Măguri, Corul Shalom din Timișoara și Sálašan din Nădlac (slovaci).”, a transmis Muzeul Satului Bănățean.

leader board 728 x 90 px

Invitatul special al evenimentului este cunoscutul interpret Pera Todorovici și tamburașii. În cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea admira și o expoziție foto în parteneriat cu Arhiepiscopia Timișoarei și Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina, intitulată „Banatul – casa cu două pridvoare”. Intrarea la Festivalul Etniilor este liberă.