Festivalul de Film trebuie să crească de la o ediție la alta. „Nu mă dau bătut!”

picnic iulius1000x100

Festivalul de Film de la Caransebeș e gata să înceapă, organizatorii promițând o săptămână de relaxare la ceas de seară în Parcul General Dragalina. Festivalul are buget foarte mic datorită deschiderii mai multor asociații și organizații din România de a oferit filmele gratuit. Casa de Cultură George Suru pune la dispoziție scaune și pături pentru serile răcoroase.

„Mulțumim tuturor celor care s-au implicat. A fost o muncă depusă de ceva timp, pentru că sunt multe aprobări de obținut, și mulțumesc în special văduvei marelui Sergiu Nicolaescu, care a cedat drepturile de autor pentru această perioadă, pentru ca filmul istoric «Carol I – un destin pentru România», din 1977, să poată fi vizionat de caransebeșeni. Mulțumesc și marelui regizor Ioan Cărmăzan, care a venit în urmă cu un an cu această propunere de a realiza un festival de film, am preluat-o și eu cred că de la an la an festivalul va crește, oamenii vor ieși din case să vizioneze un film bun, într-o altă manieră, așa cum era odată la grădinile de vară și mai ales gratuit”, ne-a precizat directorul Casei de Cultură George Suru, Ioan Cojocariu.

În organizarea evenimentului se va implica, alături de Primăria și Casa de Cultură, și Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România, Institutul Cultural Român, Instituția Centenar din cadrul Ministerului Culturii, Centrul Național al Cinematografiei, Arhiva Națională de Filme și Dacin Sara.

leader board 728 x 90 px

Proiecțiile, care se vor realiza doar cu aparatura din dotarea Casei de Cultură, fără a mai implica costuri suplimentare, vor începe în fiecare seară la ora 21.00, în perioada 30 iulie – 5 august.

CITEŞTE ŞI: Liber la film pentru pasionații de cinematografie din Caransebeș!