Festivalul Condeierilor Plugari, la ediția cu numărul 13! Timișorenii, așteptați la Muzeul Satului și în localitatea Partoș

Cuib de vise 1000x100

Cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Condeierilor Plugari este în plină desfășurare. Evenimentul are loc, anul acesta, în două spații diferite: Muzeul Satului Bănățean din Timișoara și localitatea Partoș. Vor participa condeieri plugari din Banat, creatori și rapsozi populari din nouă județe ale țării, din Cernăuți și Banatul Sârbesc.

Festivitatea de deschidere a avut loc sâmbătă, de la ora 10.00, la Muzeul Satului, iar de la ora 16.00 oamenii sunt invitați la un spectacol etno-folcloric în localitatea Partoș. Duminică, de la ora 10.00, invitații vor lua parte la slujba religioasă din incinta Muzeului Satului Bănățean.

„La ora 15.00, la Casa Condeierilor Plugari se va păstra un moment de reculegere pentru condeierii veterani plecați dintre noi: Ion Vornic (Moș Râcu) din Vârciorova din județul Caraș-Severin și Gheorghe Calbău, din Orțișoara județul Timiș. Tot atunci se va lansa suplimentul revistei In Memoriam Iosif Cireşan-Loga (la 10 ani de la dispariție), Maria Tudor și Ion Vornic”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Timiș.

publicitate si promovare in ziar

De la ora 16.00 va avea loc o șezătoare populară în cadrul căreia participanții vor susține un program artistic cu muzică și poezie. Se vor lansa atât cărți, cât și revista Vatra Căraşului, publicație a condeierilor plugari. Invitați speciali sunt soliștii Lia Lungu, Maria Garas, Ion Bosioc, Marius Matei, Maria Colgia și rapsodul popular Iosif Puschiţă. Moderatorul festivalului este etnologul Dan Liuţ, iar organizatorul proiectului, dr. Maria Mândroane.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/