Fercu și Zaharia, eseuri pentru România în barajul cu Portugalia. Stejarii rămân în Rugby Europe Championship după un meci dominat autoritar

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Naționala României de rugby s-a impus cu 36-6 în partida de baraj cu Portugalia disputată la Baia Mare, la debutul noului antrenor principal Thomas Lievremont. Victoria menține echipe Stejarilor în Rugby Europe Championship, iar jucătorii de la Timișoara Saracens au contribuit din plin. Partida a fost ultima din cariera sub tricolor a lui Vali Ursache. 

Campioana a dat trei titulari în echipa României. Este vorba de talonerul Eugen Căpățînă, Cătălin Fercu, reprofilat pe postul de centru, și Vlăduț Zaharia, aripa care a debutat la naționala mare cu această ocazie. În prima repriză, Ionuț Dumitru a dat două eseuri, iar apoi, Melinte și Fercu au ajuns și ei în terenul de țintă al adversarilor. La reluarea jocului, Andrei Gorcioaia și Vlăduț Zaharia au marcat alte două eseuri, astfel că pentru jucătorul Timișoarei a fost un debut perfect sub tricolor. De asemenea, de la „sarazini” au mai fost rezerve Andrei Rădoi și Vlăduț Popa.

Naționala va mai juca în următoarele săptămâni două meciuri-test. Timișoara Saracens va avea însă meci oficial sâmbătă, în Cupa României. Adversarul din primul tur va fi U Cluj.

untitled design set 970x90 px

foto: Paul Ursachi

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/