Felix Borcean:„ești viceprimar azi, poate mâine nu mai ești, nu ai venit aici să încasezi un salariu”

Până când se va oferi o sentință în cazul său, viceprimarul Bebe Pasere are aceleași îndatoriri ca și înainte de hotărârea Consiliului Local prin care s-a decis revocarea din funcție. Cu toate astea, el i-a adresat întrebări edilului Felix Borcean la care ar fi trebuit să știe răspunsurile. Să continue, oare, animozitățile în Primăria Caransebeș?

Potrivit primarului Felix Borcean, nu i-au fost luate din sarcini viceprimarului Bebe Pasere, însă situația este mai ciudată până la clarificarea în instanță:

Abia acum am primit motivarea Instanței și urmează să facem recursul în 5 zile. Se spune, printre altele în motivare că propunerea mea de revocare din funcție a fost peste ordinea de zi, că nu e justificată, de parcă în momentul în care îl votezi pe unul sau altul dintre consilieri viceprimar vii cu vreo justificare. Aaici mi se pare cea mai clară discrepanță și controversă, numești un viceprimar, îl alegi cu 10 voturi, în cazul nostru al Consiliului Local Caransebeș, nu îți trebuie nici o motivare, nu trebuie să prezinți niciun Curriculum Vitae, să spui ce abilități are, ce îl recomandă pentru funcția respectivă iar în momentul în care îl demiți cu două treimi, adică în cazul nostru chiar peste două treimi, 16 voturi din 19, ai nevoie de motivări și că-i creezi un prejudiciu. Este o funcție politică funcția de viceprimar pentru că este ales de niște formațiuni politice. Dacă l-au numit 10 și l-ai dat jos 16 cred că nu mai trebuie niciun argument. Adică nici cei care te-au votat înainte nu te-au mai votat a doua oară!”, precizează Felix Borcean.

leader board 728 x 90 px

Felix Borcean a mai declarat cu privire la motivarea care a venit foarte târziu față de rapiditatea cu care s-a judecat contestația lui Bebe Pasere că are încredere în sistemul juridic și nu dorește să comenteze alte relații care sunt presupuse între Bebe Pasere, Ion Mocioalcă și judecătoarea care a dat primul verdict al suspendării hotărârii de Consiliu Local, prin care a fost revocat din funcție viceprimarul Caransebeșului. Mai mult, recursul se va judeca la Curtea de Apel Timișoara, astfel că așteaptă decizia Instanței.

Există această motivare! Sunt 5 puncte sau câte au fost acolo, Instanța constată lucrul acesta. Nu discuți despre temeinicia lor, asta se va discuta pe fond. Eu voi veni dacă mi se va cere cu argumente cum că a consumat 207 litri, cum că a semnat anumite documente că ele sunt, nu sunt vorbe smulse așa de pe genunchi. Dar s-a discutat foarte mult pe tema asta, adică toată întâmpinarea aceea, toată discuția din instanță se învârte în jurul motivelor, a prejudiciului, acuma un prejudiciu…, ești viceprimar acum, poate mâine nu mai ești, nu ai venit aici să încasezi un salariu, la fel și în cazul meu și în cazul celor care au fost oarecum prejudiciați prin noua organigramă. Păi eu, dacă pierd funcția de primar dau în Instanță populația Caransebeșului că nu m-a votat sau ce?, ce prejudiciu?”, spune Felix Borcean, făcând referire la motivația viceprimarului, în care avocatul acestuia spune că prin decizia Consiliului Local Bebe Pasere este prejudiciat.