Felix Borcean vrea la Caransebeș club municipal de fotbal şi atletism

Primarul Felix Borcean își dorește înființarea unui club sportiv municipal la Caransebeș, într-un oraș în care nu mai există sport de performanță la nivel înalt, la seniori. În acest scop, edilul a avut o întâlnire cu reprezentanții secțiilor sportive din cadrul Clubului Sportiv Școlar.


„Vom recurge la varianta de drept public pentru înființarea acestui club, se va da o hotărâre de Consiliu Local. Trebuie obținut certificatul de identitate sportivă, urmând apoi afilierea fiecărei secții (volei, fotbal, judo, lupte, fotbal) la federațiile de specialitate, contracte cu sportivii care au împlinit 16 ani, iar finanțarea poate fi făcută în limita a 5% din bugetul local”, a precizat primarul Felix Borcean.

Edilul a mai precizat că singurele secții la seniori vor fi de fotbal și atletism, intenția fiind de a-i aduce înapoi pe sportivii care activează sub culorile clubului din Reșița, în rest se va începe cu dublă legitimare a copiilor.

Borcean a mai adăugat că va dori organizarea în luna aprilie a unei Galei a Educației și Sportului, în cadrul căreia să fie premiați elevii performanți la olimpiadele naționale.