Felix Borcean respiră ușurat, după ce le-a dat o palmă pesediștilor din Consiliul Local: „Este una dintre puținele vești bune din ultima perioadă”

Primăria Caransebeș a câștigat procesul intentat de firma care a lucrat la campusul școlar de la Colegiul Național „CD Loga” din municipiul de pe Timiș și Sebeș. Municipalitatea reușește să depășească o situație care ar fi putut să blocheze bugetul Primăriei pentru mult timp. Și asta pentru că firma care a executat lucrările la campus a solicitat în instanță peste 4 milioane de lei, reprezentând actualizarea diferenței de preț a contractului cu indicele de inflație emis de Institutul Național de Statistică pe perioada lucrărilor, adică 2008-2016.

Deși, în primă instanță, Tribunalul Caraș-Severin a dat verdict de cauză firmei SC CIV Group SRL, obligând Primăria Caransebeș la plata sumei de 4.068.768,92 lei, la Curtea de Apel Timișoara litigiul s-a stins irevocabil și definitiv în favoarea administrației publice din Caransebeș.

leader board 728 x 90 px

Primarul Felix Borcean spune că este meritul Compartimentului Juridic al Primăriei și al grupului PNL din cadrul Consiliului Local care a votat pentru contractarea unei firme de avocatură respectabilă care a apărat interesele orașului la Curtea de Apel Timișoara.

„Este o palmă dată grupului PSD care s-a opus în Consiliu angajării unei firme de avocatură specializată pe astfel de spețe. Fiind vorba de o sumă foarte mare, nu ne-am fi permis să riscăm, de aceea am apelat la un avocat și s-a dovedit că alegerea a fost bună și acum respirăm ușurați. Este una dintre puținele vești bune din ultima perioadă. Am câștigat un proces în care Primăriei i se imputa aproape un milion de euro pentru niște lucrări începute la campusul CD Loga. Mulțumim doamnei avocat dr. Mihaela Galanton. Dacă situația ar fi stat invers, ar fi fost o pierdere uriașă pentru Primăria Caransebeș”, ne-a precizat primarul Felix Borcean.

Pe rolul instanței de judecată se mai află un proces în care se vehiculează sume mari de bani, însă, de această dată, Primăria Caransebeș a dat în judecată firma CIV Group pentru recuperarea prejudiciului creat Primăriei Caransebeș pentru că nu a finalizat lucrările la campusul școlar, conform graficului din contract, în 2015.