Felix Borcean redesenează cartierul Pipirig!

proiect cartier pipirig

1,8 milioane de lei sunt investiți de municipalitatea de pe Timiș și Sebeș în revitalizarea cartierului Pipirig. Proiectul a trecut fără probleme de votul aleșilor locali.

La solicitarea primarului Felix Borcean, consilierii locali au aprobat, în ședința din această săptămână, documentația tehnică (faza DALI) și indicatorii tehnico-economici pentru proiectul „Revitalizarea și amenajarea spațiilor verzi din municipiul Caransebeș – Aleea Luță Ioviță, Aleea Sportivilor și Aleea Rapsodiei”. Valoarea totală a investiției este de 1,8 milioane de lei cu TVA.

Prin implementarea proiectului, întocmit de firmele Atelier Olimpia Onci și Private Design, municipalitatea urmărește să îmbunătățească aspectul urbanistic al zonei, prin amenajarea de alei de promenadă și spații verzi, dar și să sporească confortul locuitorilor, prin dotarea cu mobilier urban și crearea unor spații de recreere.

proiect pipirig 2

Și cei mai mici locuitori ai Pipirigului vor beneficia de pe urma acestui proiect, primarul Felix Borcean anunțând, în cadrul ședinței de Consiliu Local, că locul de joacă de lângă Sala Polivalentă va fi mărit și modernizat.

Dacă stăm să ne gândim că numai locul de joacă care se va face acolo costă 500.000 de lei, și dacă mai adăugăm mobilierul, toți arborii, arbuștii, plantele ornamentale, mobilierul stradal, instalațiile, aleile, trotuarele, parcările, marcajele, vom vedea că suma nu ne mai pare așa de mare. În plus, locul de joacă va fi unul deosebit, cu aparate de joacă din materiale superioare și de calitate. Sunt mai scumpe, e adevărat, față de ceea ce făceam noi, câte cinci – șase locuri de joacă cu 200.000 de lei. Într-adevăr pare mult, dar acesta e prevăzut și cu tartan, cu tot ce trebuie, și e un cartier întreg acolo care beneficiază de o asemenea investiție.”, le-a răspuns primarul Felix Borcean aleșilor locali care întrebau dacă 1,8 milioane de lei nu sunt prea mulți bani pentru acest proiect.

proiect pipirig 3