Felix Borcean motivează lipsa investitorilor. „La Caransebeș nu este chiar așa cum scrie pe panoul de la intrare”

Primarul municipiului Caransebeș este de părere că atragerea de investitori ar fi mai lesne dacă ar exista în oraș o infrastructură pusă la punct. Cu toate acestea, în mandatul său de până acum nu a fost decât un investitor interesat de a dezvolta o afacere în Caransebeș și până la urmă a ales comuna învecinată, Buchin.

Ca să creezi facilități este nevoie de bani și atunci trebuie să cântărești ce poți face cu bugetul limitat pe care-l ai: ori investești în crearea de condiții pentru investitorii pe care-i aștepți să-ți calce pragul, ori investești în obiectivele imediate și există posibilitatea să pierzi posibilii antreprenori, spune Felix Borcean.

„Mai întâi, investitorul de la Buchin care va produce recipiente din plastic a venit la noi, dar să știți că la Caransebeș nu este chiar așa cum scrie pe panoul acela de la intrare. Eu sunt un foarte mare suporter al oricărei investiții, dar noi nu suntem pregătiți, deci nu știu de ce am pus noi acele panouri, când au fost puse, pentru că orice firmă vine aici va trebui să facă totul într-un interval de timp foarte lung și aceste firme nu au timp. Ei atunci au vrut ca în 5-6 luni să înceapă investiția și iacă a trecut peste un an de atunci și au ales tot Caransebeșul, dar în proximitate. Dacă e să le putem face o facilitate, am putea la partea de avizare, impozite, documentație, dar restul facilităților nu le avem pregătite. La Buchin, fiind la șosea, probabil că au avut și apă și gaz și curent, dar noi în zona investițională TMD unde au dorit nu avem aceste facilități.”, a menționat șeful administrației publice locale din Caransebeș.

Felix Borcean a mai spus că toate aceste facilități costă și că administrația publică trebuie să se gândească: dacă dorește investitori, să ofere facilități.

„Nu știi la ce să te gândești prima dată că dacă vine un investitor să facem aceste lucrări, să fim pregătiți sau să folosim banii pentru alte necesități, care-i prioritatea? Și atunci le-am spus: nu este forță de muncă în Caransebeș, deși pentru o întreprindere așa cum voiau ei, cu vreo 50 de locuri de muncă, se găsește. Sunt oferte de locuri de muncă la toate companiile din zona noastră: și la TMD Friction, și la Caromet, și la Benning, și la Chiulan, și la Bordnetze, doar să vrei.”, a mai adăugat primarul, care a recunoscut că producătorul de recipiente din plastic a fost singurul investitor care a poposit la Caransebeș.